Hrvatski premijer Plenković ponovio Janši da je spreman za pregovore o rješavanju graničnog pitanja

Hrvatski premijer Plenković ponovio Janši da je spreman za pregovore o rješavanju graničnog pitanja

Hrvatska je spremna pregovarati sa Slovenijom o rješavanju pitanja granica kada formira vladu, rekao je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je o tome razgovarao i s čelnikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšom.

Plenković i Janša sudjelovali su na sastanku čelnika Europske pučke stranke, koji se sastaju uoči svakog summita EU-a.

“Mi smo spremni pregovarati sa slovenskim prijateljima kako bi pronašli rješenje ovoga dugo otvorenog pitanja diplomatskim i bilateralnim sredstvima. Rekao samo to danas i čelniku SDS-a Janezu Janši i nadam se da će se formirati nova vlada u Sloveniji i mi smo spremni ponovno pregovarati”, rekao je premijer Plenković novinarima.

Plenković je komentirao i odnose sa Sjedinjenim Državama upitan za komentar izjave američkog veleposlnika u Hrvatskoj Roberta Kohorsta da je Washington do sada uzimao Hrvatsku “zdravo za gotovo” te odgovorio na pitanje o mogućem dolasku u Zagreb američkom ministra obrane Jima Mattisa.

“Mi uvijek nastojimo razvijati dobre odnose, nisam vidio posebno tu izjavu, ali ono što je dobro da smo partneri u NATO-u. Postoji mogućnost da nakon summita NATO-a u Bruxellesu Hrvatsku posjeti ministar obrane. Moramo konačno dobiti odluku o ukidanju viznog režima i na tome radimo kontinuirano”, rekao je Plenković. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI