Predstavnici Policijske uprave zagrebačke sudjelovali  na konferenciji šefova policijskih metropola u Beču

Predstavnici Policijske uprave zagrebačke sudjelovali na konferenciji šefova policijskih metropola u Beču

U Beču je od 23. do 26. travnja 2019.  godine održana 41. konferencija šefova policija europskih metropola – 41st Capital Policing Europe Conference na kojoj je sudjelovao načelnik Policijske uprave Marko Rašić zajedno s voditeljem Službe prevencije,  Velimirom Tišmom.

Na konferenciji su sudjelovale 32 delegacije i više od 70 predstavnika iz zemalja Europske unije i drugih država.

U fokusu ovogodišnje Konferencije bile su teme iz područja rada kaznenih djela na štetu starijih osoba, nasilja u obitelji te prevencije ovisnosti o drogama.

Tijekom prvog dana Konferencije stručnjaci su se bavili i razmjenjivali iskustva s aspekta rada policije ciljano usmjerenog na zaštitu ranjivih društvenih skupina, navodi se u priopćenju.

Tijekom izlaganja predstavnika Policijske uprave zagrebačke, prezentiran je niz preventivnih aktivnosti koje se provode po pitanju kriminalističke prevencije kada je riječ o prevarama na štetu osoba starije životne dobi. Također, kao primjer dobre prakse rada zagrebačke policije na tu temu, okupljeni su stručnjaci upoznati s izrađenim preventivno-informativnim materijalima (letcima) naziva „Prijevare na kućnom pragu“ u kojima se na jednostavan način daju preporuke „građanima treće životne dobi“ kako smanjiti rizik da ne postanu potencijalne žrtve počinitelja koji koriste prijevaran način za činjenje kaznenih djela.

U nastavku konferencije obuhvaćene su primarno preventivne teme kroz prevenciju ovisnosti o drogama, nasilja u obitelji, a sve to uz obveznu i neizostavnu suradnju s lokalnom zajednicom, navode u PUZ-u.

Nakon završetka stručnog dijela, šefovi svih delegacija potpisali su zajedničku izjavu Konferencije u kojoj je navedeno kako će se sljedeća konferencija 2020. godine održati u Prištini, Kosovo, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Izvor/PUZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI