U PU istarskoj predstavljene mjere MUP-a za poboljšanje materijalno-pravnog statusa policijskih službenika

U PU istarskoj predstavljene mjere MUP-a za poboljšanje materijalno-pravnog statusa policijskih službenika

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović i zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić sastali su se u petak s načelnikom Policijske uprave istarske Alenom Klabotom te su predstavili mjere koje to ministarstvo provodi u cilju poboljšanja materijalno-pravnog statusa policijskih službenika i uvjeta života, a kako je rečeno, intencija je da se takvim poboljšanjem osigura dovoljan broj policijskih službenika koji će brinuti o sigurnosti građana i turista na području Istarske županij

Kako je naveo pomoćnik Obradović, Ministarstvo unutarnjih poslova započelo je s poduzimanjem konkretnih mjera kako bi poboljšalo status svojih djelatnika pa su tako, u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave, na području nekih gradova već dogovoreni projekti o sufinanciranju smještaja policijskih službenika. Te aktivnosti provodit će se i na području Policijske uprave istarske pa će se tako, u dogovoru s čelnicima pojedinih gradova, osigurati stambene jedinice i sufinanciranje smještaja za policijske službenike koji nisu s područja Istre.

Koliko je važna sigurnost za vrijeme turističke sezone, naglasio je zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, istaknuvši ulogu Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018., koji od 15. lipnja do 15.rujna djeluje u Zadru. Ustrojavanje navedenog stožera upravo je jedan od pokazatelja kolike napore ulaže policija u očuvanje mira i sigurnosti građana i turista na Jadranu tijekom trajanja turističke sezone. Zamjenik Ćelić ujedno je pozvao rukovoditelje da u svojim ustrojstvenim jedinicama stvore poticajno ozračje kako bi od djelatnika izvukli maksimalan pristup radu, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području policijske uprave. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI