Predstavljena knjiga spomenar ” Bukovac kojega više nema” Jasmine Vranjković: nostalgično putovanje u prošlost

Predstavljena knjiga spomenar ” Bukovac kojega više nema” Jasmine Vranjković: nostalgično putovanje u prošlost

U Zagrebu je na Gornjem Bukovcu uoči novogodišnjih blagdana predstavljena knjiga spomenar “Bukovac kojega više nema”, autorice i profesorice Jasmine Vranjković.

Knjiga spomenar “Bukovac kojega više nema” Jasmine Vranjković svojevrsno je nostalgično putovanje u prošlost autoričinog užeg zavičaja, nekadašnjeg podsljemenskog sela Bukovac u Zagrebu. Danas je to jedno od elitnih sjevernih predgrađa grada Zagreba.

Osobitost ove monografije je veliki broj fotografija koje doprinose životnosti dokumentiranja svakodnevnice tog vremena i uspijevaju ga očuvati od zaborava. Knjiga uključuje i originalne stranice iz dječjih spomenara koje slave prijateljstvo i unatoč naivnom i stereotipnom tekstu upućuju na najvažnije vrijednosti ljudskih odnosa.

“Bukovac kojega više nema” Jasmine Vranjković je vrijedan doprinos očuvanju poštovanja prema prošlim generacijama, njihovoj svakodnevnici i kulturno – socijalnim vrijednostima svojstvenim životu u maloj seoskoj zajednici. Ova knjig sigurno će izazvati interes svakoga tko se zanima za tradiciju i posebno za povijest Zagreba i njegove okolice.

“Bukovac kojega više nema” je knjiga spomenar svojevrsna posveta i oda tom lijepom zagrebačkom kvartu.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI