Unatoč jakom jugu, predstavljen letački program Krila Oluje- gosti Frecce Tricolori

Unatoč jakom jugu, predstavljen letački program Krila Oluje- gosti Frecce Tricolori

Krila Oluje, akrobatska skupina Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva, predstavila je u četvrtak u Vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku letački program i novi sastav za ovogodišnju sezonu nastupa, a njihove kolege iz talijanskoga ratnog zrakoplovstva Frecce Tricolori su iznad Zadarskog kanala pokazali dio svojeg letačkog programa.

Unatoč olujnom jugu, Krila Oluje su program izveli do kraja, a prvi nastup imao je pilot natporučnik Marko Novković, koji je ocijenio da “uvjeti nisu bili idealni, ali svi su dali sve od sebe”.

“Danas mi je bio prvi službeni nastup. Dali smo sve od sebe i ispalo je da sam odletio jednu od svojih boljih izvedbi. Treme nije bilo, nego samo uživanje. Nastavit ću i biti što bolji u ovom poslu”, rekao je Novković.

Poseban gost na prezentaciji bila je akrobatska skupina talijanskoga ratnog zrakoplovstva Frecce Tricolori, koja je iznad Zadarskog kanala u osam aviona pokazala uvježbavanje svojega letačkog programa.Riječ je o nastavku suradnje koja traje od 2017. godine te o uzvratnom posjetu talijanskih pilota, nakon što su ih hrvatski kolege posjetili u njihovoj bazi u Rivoltu prije dvadesetak dana.

Vođa akrobatske grupe „Krila Oluje“ satnik Darko Belančić rekao je da je „jako zadovoljan nastupom”. “Iako nam vremenski uvjeti nisu išli na ruku, odradili smo fantastičan posao.“ Kako je dodao “ne mogu birati kakvo će vrijeme imati na treninzima pa zato i treniraju u ovakvim uvjetima i po ovako jakom vjetru”.Suradnju s Talijanima nastavljamo treću sezonu, što se i vidi u našem sustavnom napredovanju”, dodao je satnik Belančić.

Zapovjednik akrobatske grupe „Frecce Tricolori“ bojnik Gaetano Farina izrazio je zadovoljstvo treningom koji je njegova grupa odradila u Zadru, dok je suradnju s „Krilima Oluje“ opisao kao odličnu priliku za razmjenu iskustava. (Hina)


Foto/ M. Čobanović

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI