Na Cvjetnom trgu predstavljen program Europskog tjedna mobilnosti

Na Cvjetnom trgu predstavljen program Europskog tjedna mobilnosti

Na Cvjetnom trgu je danas održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program Europskog tjedna mobilnosti na kojoj su ovogodišnji zagrebački tjedan predstavile zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević i pročelnica ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Europski tjedan moblinosti održava se svake godine od 16.do 22.rujna,a ova europska inicijativa potiće male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava a građane da vožnju automobilom zamijene s alternativnim prijevozom. Od njegovog uvođenja 2002.godine utjecaj tjedna mobilnosti neprestano raste a sam vrhnunac tjedna je dan bez automobila kad gradovi sudionici određuju jedno ili više područja namjenjujući ih iskljjučivo pješacima, biciklistima i sredstvima javnog prijevoza.

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti s održava pod sloganom “Kombiniraj i kreni” koji motivira razmišljanja o načinu prijevoza koji je za nas najprikladniji. Grad Zagreb već dvanaesti puta zaredom organizira niz aktivnosti i ne treba zaboraviti podatak da je 2008.i 2011.uvršten među finaliste a 2012. je osvojio prvo mjesto i prestižnu nagradu Mobility Award 2012. Koordinator ovogodišnjih aktivnosti je gradki ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s ostalim gradskim uredima, službama, ustanovama i brojnim udrugama.

Tekst i foto/Željko Krznarić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI