“KUJE SE OPASAN PLAN” Tko dovodi bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Milanovića na prag predsjednice Grabar-Kitarović?

“KUJE SE OPASAN PLAN” Tko dovodi bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Milanovića na prag predsjednice Grabar-Kitarović?

Dok se još uvijek ne zna tko će krenuti u utrku za Pantovčak, mnogi se pripremaju i rade na tome. Imena još nema ali javnost uglavnom naslućuje tko bi mogao imati želju biti na ćelu države kao njen predsjednik. Ni aktualna predsjednica Grabar-Kitarović se do sada nije izjasnila, pa je sve sada samo nagađanje i kombiniranje s imenima.

No, nije da neki nešto i ne rade. Radi se skriveno od javnosti. Opipavaju se mogući izgledi ,a u posljednje vrijeme jedno ime se provlači medijima a to je bivši predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović. Ima li on uopće ikakve šanse da zasjedne u tu fotelju? Javnost je o tome podijeljena. No da Zoki ne sjedi skrštenih ruku pokazuje i ova slika koju smo dobili ,a na njoj Zoran Milanović sjedi u vrlo zanimljivom društvu. Tu je bivši ministar obrane Kotromanović što je još i razumljivo ,ali što u tom društvu radi Vlado Galić, savjetnik aktualne predsjednice za nacionalnu sigurnost? Možda čuva sigurnost od Milanovića pa misli da je bolje da mu bude blizu. Tu su i generali Gotovina i Čermak pa se postavlja pitanje ima li Zoki naklonost generala.

Pristaše teorije zavjere imaju puno razloga da vjeruju u naizgled nemoguće stvari. Netko će reći da je taj plan poznat premijeru i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću i da ga potajno potiće i simpatirira, ne bi li zajedno s Bandićem neutralizirao struju iz svoje stranke koju predvodi Milijan Brkić.

Tko bi znao kakav se film vrti u svim tim glavama ali nekima je ostalo u sjećanju da sučeljavanje Milanovića i Plenković nije bilo “na nož”. Bilo je više prijateljsko pa su već možda obojica znali kako će jedan postati premijer a drugi će uz premijera doći do Pantovčaka. Teško je nešto sigurno reći jer u Hrvatskoj i ono što je ovako može završiti onako.

Uglavnom opušteni generali, savjetnik i Milanović jedini znaju o čemu se pričalo. A oni to sigurno neće ispričati nikome do trenutka kada će početi utrka za mjesto predsjednika. Politika je preteška forma za obične ljude jer u tome bijelo nije bijelo nego je bijelo crno, a i crno je bijelo, ovisi iz kojeg se kuta gleda.

Za sada možemo gledati samo ovu sliku koja ima svoju za sada neispričanu priču.

Autor/Totalno.hr/B.B.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI