Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak reagirao je na otvoreno pismo SDP-a zagrebačke županije: Doista je tužno i apsurdno da lekcije o moralu u politici drži Mihael Zmajlović

Predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mato Čičak reagirao je na otvoreno pismo SDP-a zagrebačke županije: Doista je tužno i apsurdno da lekcije o moralu u politici drži Mihael Zmajlović

Na internetskom portalu Večernjeg lista 22.travnja objavljen je članak pod egidom SDP Zagrebačke županije “Nitko ne zna koliko i kako se prikuplja novac za gospodarstvenike” koji je gotovo u cijelosti zasnovan na neutemeljenim i zlonamjernim ocjenama o akciji “Pomoć gospodarstvenicima” Zagrebačke županije. Povod za članak je otvoreno pismo SDP-a Zagrebačke županije, koje je svojim izjavama isključivim ciljem difamiranja mene osobno i funkcije koju obnašam, navodi Mato Čičak, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Budući da smo mi na portalu Totalno.hr prenijeli članak sa Večernjeg lista a po zakonu o medijima nismo dužni odgovarati za preneseni članak ipak ćemo objavit njegov demantij koji prenosimo u cijelosti:

SDP Zagrebačke županije je svojim izjavama s isključivim ciljem difamiranja mene osobno, funkcije koje trenutačno obnašam (predsjednik skupštine Zagrebačke županije), ali i moje obitelji, iznoseći niz neistina i uvredljivih laži dodatno „ukrasio” svim besmislenim i tendencioznim izmišljotinama Mihael Zmajlović, SDP-ov saborski zastupnik iz Jastrebarskog. Kako je riječ o bjelodanom primjeru fake newsa (lažnih vijesti), čijim sam objavljivanjem osobno pogođen, u cilju istinitog i pravodobnog informiranja javnosti, prisiljen sam javno reagirati protiv takvog namjernog širenja lažnih i neprovjerenih informacija, navodi u svom reagiranju Mato Čičak. – Naime, premda o tome nisam imao namjeru javno govoriti, svoju sam plaću uplatio u Fond za pomoć gospodarstvenicima Zagrebačke županije. Gospodin Zmajlović, naravno, nije to učinio, pa koristim prigodu upitati ga kada će to učiniti, osobito jer je riječ o županiji čiji je predsjednik županijske skupštine bio? Dakle istina je suprotna od onog što Zmajlović tvrdi jer upravo se Zmajlović i njegove kolege SDP-ovci nerado odriču naknada! Doista je sramotno da Zmajlović i SDP Zagrebačke županije koriste krizu nastalu pandemijom koronavirusa i dodatno opterećenu posljedicama potresa u Zagrebu i široj regiji, plasirajući javnosti bezočne laži s ciljem prikupljanja jeftinih političkih bodova.

On ide i dalje, te navodi kako „obiteljska tvrtka Mate Čička” sudjeluje u obnovi Zagreba”, zlonamjerno špekulirajući s rezultatima izbora. Na izrečene laži i besmislice, odgovorit ću Zmajloviću kroz politički dijalog, no moram reagirati na monstruoznu optužbu kako „Predsjednik županijske skupštine se nije mogao izboriti za svoje građane, ali zato njegova obiteljska tvrtka radi“. O jeftinom populizmu ovakvih izjava nemam komentara osim što, zbog istinitog i pravodobnog informiranja javnosti moram izjaviti kako je najvjerojatnije riječ o tvrtki moga oca. Jer ja ne posjedujem nikakvu tvrtku, pa ni tvrtku koja se bavi trgovinom građevinskog materijala. Da nema Zmajlovićeva podmetanja s ciljem moje političke difamacije, očeva tvrtka ne bi nikoga zanimala. Jer, riječ je o poduzeću koje posluje više od trideset godina i bavi se, između ostalog, i trgovinom građevinskim materijalom. Tvrtka nikada, nikada do sada u svojih trideset godina postojanja nije poslovala s Gradom Zagrebom, Zagrebačkom županijom, kao ni s drugim tijelima javne vlasti.

Doista je tužno i apsurdno da lekcije o moralu u politici drži Mihael Zmajlović, personifikacija i sinonim rastrošnosti i netransparentnosti kada je riječ o gospodarenju novcem iz državnog proračuna. Sjetimo se afere ugovora sa Zagreb Towerom. I za kraj želim poručiti i gospodinu Zmajloviću , kako se nadam da je ovo naša posljednja prepiska ovakve vrste, te ga pozivam da se ubuduće kloni osobnog difamiranja mene i članova moje uže i šire obitelji. Argumentiranu politička borba o putu, radu i djelovanju naše županije i domovine, apsolutno podržavam i veselim se istoj, vjerujem jednako kao i on, te se nadam kako ćemo u budućnosti moći kvalitetno i konstruktivno razgovarati o svim bitnim političkim temama naše zemlje i županije, bez nepotrebnih napada na osobni integritet kako nas osobno, tako i članova naše obitelji, a naročito kada se ti napadi temelje na poluistinama i izmišljenim konstrukcijama, poručio je Mato Čičak predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI