Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić: “Zakon o udžbenicima ćemo sigurno izglasati u petak”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Bačić: “Zakon o udžbenicima ćemo sigurno izglasati u petak”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je u srijedu nakon sastanka vladajuće koalicije da će zastupnici iz Kluba Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika u petak podržati izglasavanje Zakona o udžbenicima unatoč najavi da neće podržati zakon ukoliko se ne usvoje njihovi amandmani na njega.

“Zakon o udžbenicima ćemo sigurno izglasati u petak”, kazao je novinarima Bačić i dodao da su na sastanku s koalicijskim partnerima dogovorili glasovanje o svim zakonima koji će se naći u saborskoj proceduri u petak.

“Glasovanje o Zakonu o udžbenicima će biti na tragu našeg zaključka prije petnaestak dana kada smo rekli da smo donijeli politički stav da se omoguće besplatni udžbenici u osnovnoj školi”, rekao je Bačić.

Kazao je i kako će 11 zastupnika Bandićevog kluba prihvatiti da se njihovi amandmani na zakon koje su predsjedniku Hrvatskog sabora uputili u utorak izmijene te da će pod tim uvjetom podržati izglasavanje Zakona o udžbenicima.

Bačić je kazao kako će se nakon donošenja zakona, u roku od najkasnije šest mjeseci, donijeti uredba kojom će se urediti model kojim će se djeci iz osnovnih škola omogućiti financiranje udžbenika iz državnog proračuna.

“To treba razraditi, ima više modela u Hrvatskoj, ima dosta jedinica lokalne i područne samouprave, pa i Grad Zagreb koji su do sada imali praksu osiguravanja besplatnih udžbenika”, rekao je. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI