Predsjednik Vlade RH i šef HDZ-a Plenković: Neće biti zajedničke sjednice s predsjednicom, ”NIJE BILO KONKRETNIH MJERA”

Predsjednik Vlade RH i šef HDZ-a Plenković: Neće biti zajedničke sjednice s predsjednicom, ”NIJE BILO KONKRETNIH MJERA”

Predsjednik Vlade RH i šef HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak kako neće biti zajedničke sjednice Vlade s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović na temu demografskih mjera, što je ona inicirala i jučer putem dopisa predložila.

Nakon što je Predsjednica premijeru predložila održavanje zajedničke sjednice Vlade, on je odgovorio da sjednice neće biti. – “Neće biti zajedničke sjednice Vlade na ovu temu. Predsjednica je poslala dopis s inicijativom, nije bilo konkretnih mjera o kojima je izvijestila javnost. Vlada je poduzela niz mjera, idemo 1.7 s novom mjerom.

Ima osam do devet mjera koje su već poduzete, a još jednom pozivam i predsjednicu Grabar-Kitarović i sve druge koji žele dati ideje, Vlada ima ovlasti donositi odluke ovog karaktera i vrlo rado ćemo saslušati sve ideje. Tu je i Vijeće za demografsku revitalizaciju “, rekao je premijer o mogućnosti da sazove sjednicu Vlade koju je predsjednica spominjala u nekoliko navrata.

O današnjim porukama predsjednice iz Italije, kako i ova Vlada, kao i prethodne, provodi samo parcijalne mjere, kaže premijer “Upravo sam ih pobrojao. Kad ih stavite na kup, vidjet ćete jesu li parcijalne ili imaju nit vodilju kako bismo riješili problem. Svjesni smo problema. Imamo 100 rođenja dnevno i 150 sprovoda. To su problemi zemalja naše veličine uvjetovani nizom demografskim i gospodarskih promjena u društvu.”

Govoreći o tome što misli da je predsjednica htjela postići zajedničkom sjednicom Vlade, Plenković je rekao: “Ona temu demografije već duže vrijeme drži u fokusu i ja to pozdravljam.”

Izvor/Dnevnik.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI