Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko: Tko zabranjuje slaviti koncelebriranu svetu misu?.. “Cijela Hrvatska je Bleiburg!”

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko: Tko zabranjuje slaviti koncelebriranu svetu misu?.. “Cijela Hrvatska je Bleiburg!”

Koruška Katolička crkva odbila je molbu Hrvatske biskupske konferencije za održavanjem mise na Lojbaškom polju pored Bleiburga zbog toga jer se navode “ova misa politički instrumentalizira”. Ta je odluka naišla na brojne reakcije u hrvatskoj javnosti. Hrvatska biskupska konferencija sa žaljenjem je primila tu odluku i izrazila duboko neslaganje s razlozima koji se navode za takvu odluku i u cijelosti ih odbacuje.

Na svom Facebook profilu o svemu se očitovao i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko,a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Cijela Hrvatska je Bleiburg! Poštujući univerzalna civilizacijska načela pravednosti, etike i morala da su sve žrtve…

Objavljuje Tomislav KaramarkoPonedjeljak, 11. ožujka 2019.

“Cijela Hrvatska je Bleiburg!

Poštujući univerzalna civilizacijska načela pravednosti, etike i morala da su sve žrtve kojima nije suđeno i presuđeno nevine po principu presumpcije nevinosti, moramo se javno, s osobitom zabrinutošću, upitati – tko to zabranjuje hodočastiti nevino ubijenim Hrvaticama, Hrvatima i mnoštvu ubijenih ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti, koji su umrli mučeničkom smrću od zločinačke ruke u svojevrsnom genocidu čije je ishodište na Bleiburgu?

Tko zabranjuje slaviti koncelebriranu svetu misu predvođenu hrvatskim biskupima, svetu misu za nevino pogubljene čije duše do dana današnjeg nisu našle mir, spokoj i zadovoljštinu istine o svojoj mučeničkoj smrti.

Zabrana slavljenja svete mise za pokoj duša, uz prisustvo i vođenje euharistijskog slavlja hrvatskih biskupa, nije ništa drugo nego čin obezvrjeđivanja sveukupnog hodočašća i perfidno obeshrabrivanje hodočasnika kako bi ih na Bleiburgu iz godine u godinu bilo sve manje, dok se taj posljednji sjaj svijeće istine potpuno ne ugasi. Nema alternative svečanom euharistijskom slavlju i molitvi za žrtve najvećeg povijesnoga genocida u Hrvatskoj, nema alternative Bleiburgu jer je cijela Hrvatska Bleiburg, a cijeli je Bleiburg u našim srcima.

Jedini pravi državnički odgovor ovim perfidnim nastojanjima da se Bleiburg izbriše iz povijesnog sjećanja hrvatskog naroda jest da se jedan dan u godini u svibnju proglasi nacionalnim danom žalosti, molitve i sjećanja na nevine žrtve genocida s ishodištem na Bleiburgu. Dostojanstveno sjećanje na Bleiburg, snažno inzistiranje na istini o zločinima i zločincima je posljednja crta obrane države i nacije. Ako na ovom ispitu padnemo kao narod, uskoro ćemo svjedočiti obezvrjeđivanju “Oluje” i “Vukovarske kolone sjećanja” te oživljavanju novih “križnih puteva” koji se već danas manifestiraju u zastrašujućem egzodusu onih koji napuštaju Hrvatsku.

Vaš Tomislav Karamarko”.

Foto/Ilustracija/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI