Predsjednik Vlade Plenković: Poništen natječaj za voditelja ERS-a, Radovan Fuchs poseban koordinator radne skupine

Predsjednik Vlade Plenković: Poništen natječaj za voditelja ERS-a, Radovan Fuchs poseban koordinator radne skupine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako je na telefonskoj sjednici Posebnog stručnog povjerenstva, odabrano 12 članova Ekspertne radne skupine koja će se baviti obrazovnom reformom u suradnji s Ministarstvom znanosti te da je zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa poništen natječaj za voditelja ERS-a za provedbu Kurikuralne reforme.

“S obzirom da nije bilo konsenzusa oko čelne osobe odlučeno je da se poništi natječaj za voditelja, a ja sam kao predsjednik Povjerenstva i Vlade odlučio imenovati posebnog koordinatora koji će koordinirati rad ERS-a. Riječ je o bivšem ministru znanosti Radovanu Fuchsu”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Fuchs je, rekao je premijer, spreman ponuditi svoje znanje i iskustvo da pomogne Vladi, Ministarstvu i stručnjacima da se nastavi reforma na uključiv, konsezualan način i koji će omogućiti kvalitetno obrazovanje za naše mlade, od osnovnih i srednjih škola pa dalje, kako bismo imali ljude koji su spremni konkurirati na tržištu rada s posebnim znanjima, širokim i kvalitetnih općim i specijaliziranim obrazovanjem.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI