Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Split i Solin i nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu

Predsjednik Vlade Plenković posjetit će Split i Solin i nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković boravit će u petak u Solinu i Splitu kako bi se upoznao s provođenjem ključnih projekata i aktivnosti na županijskoj i gradskim razinama, a navečer će u Splitu nazočiti otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu i utakmici reprezentacija Hrvatske i Srbije.

Kako su priopćili iz Vladine Službe za odnose s javnošću, premijer Plenković će u 16 sati u Solinu održati sastati sa solinskim gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem (Gradska uprava, Stjepana Radića 42). Potom će se kratko susresti s don Rankom Vidovićem, župnikom i dekanom Župe Gospa od Otoka u Solinu (16,40 sati, Gospin otok 1) te pogledati radova na novoj Bazilici, čije je dovršenje predviđeno u ovoj godini, kada bi se u Solinu trebao održati 3. Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

U Splitu će premijer Plenković u 17,30 sati u Gradskoj upravi održati sastanak sa splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom (Gradska uprava, Obala kneza Branimira 17), a u 18,15 sati u zgradi Splitsko-dalmatinske županije sastat će se sa županom Blaženkom Bobanom (zgrada Županije, Domovinskoga rata 2).

Večeras u 20 sati predsjednik hrvatske Vlade Plenković sudjelovat će na otvorenju Europskoga prvenstva u rukometu u splitskoj Spaladium areni te utakmici rukometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije (20,30 sati početak utakmice Hrvatska-Srbija).

U pratnji predsjednika Vlade RH Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar financija Zdravko Marić, ministar uprave Lovro Kuščević i državni tajnik Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, priopćili su iz Vlade RH.

Autor/HINA/Foto/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI