Predsjednik Vlade na obilježavanju 25. godišnjice HTZ-a

Predsjednik Vlade na obilježavanju 25. godišnjice HTZ-a

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je u Zagrebu na svečanosti obilježavanja 25. godišnjice Hrvatske turističke zajednice.

U obraćanju nazočnima, predsjednik Vlade istaknuo je da je Hrvatska jedna od najprepoznatljivijih i najatraktivnijih mediteranskih i svjetskih turističkih destinacija.

Podsjetio je da su ove godine ostvarene investicije u turizmu u vrijednosti od oko 800 milijuna eura, a u 2018. godini planirane investicije bit će do 950 milijuna eura. „To su sjajne poruke svima koji redovno posjećuju Hrvatsku te imaju prigodu vidjeti pravi napredak u podizanju kvalitete i razina usluge“, poručio je predsjednik Vlade.

Izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska turistička zajednica u dvadeset i pet godina svog djelovanja kroz brojne aktivnosti emancipirala sve ljepote Hrvatske, od prirodnih ljepota, kulturne baštine, sporta, do hrvatskih gradova, otoka i kontinentalnog dijela zemlje.

Govoreći o prednostima hrvatske turističke ponude, predsjednik Vlade kazao je da uz prirodne ljepote, Hrvatska ima neprocjenjivu kulturnu baštinu, spomenuvši brojne otoke i gradove upisane na UNESCO-ovu Listu nematerijalne kulturne baštine te ljude koji se na pravi način znaju postaviti prema turistima.

Naglasio je da su Ministarstvo kulture i turistički djelatnici ostvarili sjajan rezultat u 2017. godini, rekavši da u sljedećoj, 2018. očekuje još bolju turističku sezonu, kvalitetniju uslugu, veće investicije i održivost hrvatskog turizma.

„Vlada će učiniti sve što može i glede revidiranog schengenskog zakonika te ukupnog gospodarskog, pravnog i fiskalnog ozračja na način da vaš angažman bude još uspješniji i kvalitetniji. Čestitam svima koji su pridonijeli da HTZ bude ovako koristan za našu zemlju kao što je bio prvih četvrt stoljeća“, poručio je predsjednik Vlade.

U pratnji predsjednika Vlade bio je ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI