Predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrom obrane Ukrajine

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s ministrom obrane Ukrajine

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s ministrom obrane Ukrajine, generalom zbora Stepanom Poltorakom. Uz predsjednika Vlade sastanku su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Matanović.

Razgovaralo se o političkim i gospodarskim odnosima. Poltorak je izvijestio o razgovorima s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem o sigurnosnoj suradnji. Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je da su odnosi između dvije zemlje prijateljski te naglasio da postoji mogućnost za snažniju suradnju.

Republika Hrvatska u okviru Radne skupine za suradnju Hrvatske i Ukrajine, na čelu s državnom tajnicom Zdravkom Bušić, radi na prenošenju iskustava koja ima iz procesa mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja, čiju je 20. obljetnicu obilježila jučer, kao i prenošenju znanja u procesu približavanja Europskoj uniji.

Razgovarali su o političkim i gospodarskim odnosim Europske unije i Ukrajine, stoji u priopćenju Vlade.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI