GUŽVA NA DESNOM KRILU: Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kreće u utrku za šefa stranke

GUŽVA NA DESNOM KRILU: Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kreće u utrku za šefa stranke

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, pozvao je na uvodni predizborni skup u petak, 7. veljače, na kojem će istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika stranke. On je već treći pretendent na mjesto predsjednika HDZ-a. Ranije je svoju ambiciju istaknuo Miro Kovač, a svoju poziciju brani i aktualni predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković, javlja N1.

Okupljanje Karamarkovih pristaša, kako je potvrđeno za N1, zakazano je za petak, 7. veljače u Narodnom sveučilištu u Sesvetama.

Prema političkom habitusu Karamarko pripada tzv. desnom krilu HDZ-a, a slična pozicija mogla bi se pripisati i trojcu Miro Kovač-Davor Ivo Stier-Ivan Penava koji žele u HDZ-u zauzeti pozicije predsjednika, potpredsjednika i zamjenika predsjednika.

S obzirom da će se o novom vodstvu u ožujku glasati po principu jedan član – jedan glas kandidatura Tomislava Karamarka mogla bi pomoći aktualnom predsjedniku HDZ-a i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Naime, može se pretpostaviti da će se glasovi članova koji preferiraju “desniji put HDZ-a” podijeliti između Karamarka i trojca Kovač-Stier-Penava.

Unutarstranački izbori u HDZ-u na rasporedu su 15. ožujka 2020.

Izvor/ N1/ Foto. Izvor/ Facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI