Predsjednik Vlade RH Plenković: Smanjenje broja agencija je odlučna mjera za povećanje učinkovitosti

Predsjednik Vlade RH Plenković: Smanjenje broja agencija je odlučna mjera za povećanje učinkovitosti

Predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković ustvrdio je u četvrtak da je Prijedlog zaključka o smanjenju broja agencija, zavoda, fondova, trgovačkih društava, instituta, zaklada i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima o kojem Vlada danas raspravlja na sjednici, odlučna mjera kojom žele povećati učinkovitost i smanjiti broj agencija i drugih pravnih osoba na razini države s javnim ovlastima.

“Riječ je o jednom pokušaju i odlučnoj mjeri za racionalizaciju pri čemu zahvaljujem ministru poljoprivrede i potpredsjedniku Vlade Tomislavu Tolušiću koji je radio i vodio dijalog što sve možemo učiniti da povećamo učinkovitost i smanjimo broj agencija i drugih pravnih osoba na razini države s javnim ovlastima”, kazao je premijer Plenković na početku sjednice Vlade.

U ime članova Vlade zahvalio se preminulom glazbeniku Oliveru Dragojeviću “za svu radost i lijepo što nam je priuštio u više od 50 godina svoje karijere”, istaknuvši da je na jučerašnjem sprovodu u Vela Luci na kojem je u ime Vlade bila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, bilo “zaista dostojanstveno”.

“Cijeli taj ispraćaj od Splita do Vela Luke mislim da je bio poruka svehrvatska poštovanja prema onome što je učinio za hrvatsku glazbu i kulturu. Bio je jedinstven i to je čitav hrvatski narod potvrdio, kao i brojni drugi koji su ga cijenili i obožavali u regiji, diljem Europe i svijeta, osobito u našem iseljeništvu. Hvala mu još jednom na svemu što je učinio za hrvatsku glazbu i kulturu”, kazao je Plenković.

Za radni nacrt novog Ovršnog zakona koji je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković predstavio ovaj tjedan, Plenković je naglasio da je četvrti element u procesu rješavanja pitanja blokiranih građana.

“Čini mi se da je jako puno napravljeno na racionalizaciji troškova, pojednostavljenju postupka. Uslijedit će javno savjetovanje i rasprava i imat ćemo mogućnosti i da se taj prijedlog dodatno poboljša”, dodao je, zahvalivši radnoj skupini koja je radila na tome u okvira ministarstva i van ministarstva.

Čestitao je premijer na uspjesima hrvatskim sportašima – brončanim vaterpolistima u Barceloni te reprezentaciji gluhih u rukometu koji su osvojili zlatnu medalju na prvenstvu u Brazilu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI