Predsjednik Gradske skupštine Mikulić održao tradicionalno primanje građana

Predsjednik Gradske skupštine Mikulić održao tradicionalno primanje građana

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić i u novoj godini nastavio je s tradicionalnim primanjem građana koje se u Kabinetu predsjednika u Staroj gradskoj vijećnici održava svake srijede.

Na sastanak su prvi stigli organizatori LEAP Summita, najveće konferencije za mlade u jugoistočnoj Europi, koja se u Zagrebu treću godinu zaredom održava od 15. do 17. ožujka. Voditelj projekta Andrej Hanzir predstavio je predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba dosadašnje rezultate konferencije koja ima izravan pozitivan utjecaj na razvoj poduzetničke kulture mladih. Razgovarali su i o mogućnosti da GSGZ postane pokroviteljem ovogodišnje konferencije kako bi se u budućnosti ovaj projekt našao na listi strateških projekata Grada Zagreba.

– Žao mi je što moram biti katalizator između građana i resornih gradskih ureda, ali zato smo u konačnici tu, da služimo građanima. Osobno mi je žao što ovaj projekt nije prepoznat na razini Grada Zagreba te ću se kod pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo raspitati o razlozima, a svakako ću se založiti da ovi mladi ljudi, kada podnesu zahtjev za pokroviteljstvom Gradske skupštine te ako zadovolje formalne uvjete, dobiju određenu financijsku pomoć jer smatram da se radi o hvalevrijednom projektu – kazao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

Hvalevrijedan je i projekt izgradnje Tematskog parka Bundek-Racinjak, o čijem je značajnom napretku od njihova posljednjeg susreta u rujnu 2017. predsjednika došao izvijestiti Zvonimir Matošić, predsjednik Hrvatskog automodelarskog saveza. Za poseban doprinos i zalaganje tom je prilikom predsjedniku Mikuliću uručeno i priznanje.


Predstavnici obrta ENING, najvećeg pružatelja komunalnih usluga u zapadnom dijelu Zagreba, Marko i Želimir Jakobović s predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba razgovarali su o organizaciji i obavljanju dimnjačarskih usluga na području Grada Zagreba te o nužnim promjenama koje se odnose na dimnjačarstvo i srodne usluge kojima se bave.


Na susret s predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba došla je i osvajačica zlatnog odličja na Europskom juniorskom taekwondo prvenstvu održanom u studenome 2017. na Cipru Ana Lisak, članica Taekwondo kluba Jastreb, u pratnji tajnice Kluba Tamare Pradegan i trenera Mateja Škreblina. Ova uspješna učenica prije dvije se godine preselila iz Splita u Zagreb te roditeljski dom tako zamijenila skromnim uvjetima u đačkom domu. Predstavnici kluba skrenuli su pozornost na probleme vezane uz smještaj i prehranu vrhunskih sportaša.


– Grad jednostavno mora pomoći našim vrhunskim sportašima i zato se zalažem za sustavno rješavanje ovog problema. Oni osvajaju medalje i na taj način promoviraju i Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku i dužni smo prepoznati ih ne samo kada osvajaju medalje i kada se s njima fotografiramo, nego i onda kada je njima nešto potrebno. Založit ću se za sastanak u resornom gradskom uredu, kao i u prethodnim slučajevima naći ćemo vrijeme i mjesto koje svima odgovara i zajednički nastojati riješiti probleme naših sugrađana – kazao je nakon ovog primanja građana predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI