Predsjednik Vlade Plenković: O aferi SMS i svemu što se tiče sigurnosti u redovitom sam kontaktu s ravnateljem SOA-e

Predsjednik Vlade Plenković: O aferi SMS i svemu što se tiče sigurnosti u redovitom sam kontaktu s ravnateljem SOA-e

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u srijedu da je u vezi afere SMS, ali i svim pitanjima koja se tiče sigurnosti u redovitom kontaktu s ravnateljem SOA-e, dok je u vezi pritiska migranata koji žele priječi granicu poručio kako će Hrvatska kao i do sada štititi granice od nezakonitih ulazaka, poštujući sve visoke pravne standarde.

Na pitanje je li se čuo s ravnatelje SOA-e u vezi novih otkrića u aferi SMS, a prema kojima je trebao biti meta lažnih optužbi za korupciju kako bi ga se kompromitiralo i natjeralo na ostavku, Plenković je kazao da su njih dvojica “u redovitom kontaktu u svim pitanjima koja se tiču sigurnosti”.

Novinare je zanimalo i što će poduzeti da zaštiti hrvatsku granicu, vezano za pritisak migranata koji žele prijeći iz BiH, a Plenković je rekao da je o tome razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem te poručio kako će Hrvatska kao što to i do sada radi štititi hrvatske granice od nezakonitih ulazaka migranata.

“Pa evo baš smo ministar Božinović i ja razgovarali o tome pri dolasku u Makarsku. Riječ je o graničnom prijelazu Maljevac, tamo su pojačane snage i granične policije, a i koliko shvaćam i postrojbe specijalne policije su poslane. Prema tome, Hrvatska će kao što i do sada radi štititi hrvatske granice od nezakonitih ulazaka imigracija, naravno, poštujući sve visoke standarde međunarodnog prava, humanitarnoga prava i našeg prava”.

No, odgovrio je da u ovom trenutku ne razmišlja o mogućim barijerama ako pritisak migranata bude rastao.

Novinare je zanimalo i zatvara li se Hrvatski centar za razminiranje, a premijer je odgovorio da se ništa ne zatvara već se dio tih aktivnosti prebacuje u nadležno tijelo koje se time bavi, a to je MUP. “Ogroman dio posla je napravljen u razminiranju, predstoji još. Mi smo imali nedavno i određene zaključke Vlade gdje se nastavlja razminiravanje u onim županijama gdje postoje mine”, rekao je Plenković. (Hina)

Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI