Predsjednik Vlade Plenković u Davosu posjet započeo sastankom s predsjednikom Vlade Izraela

Predsjednik Vlade Plenković u Davosu posjet započeo sastankom s predsjednikom Vlade Izraela

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković doputovao je u Davos gdje će danas i sutra sudjelovati na Godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma.

Posjet Davosu započeo je sastankom s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom a tijekom dana sastat će se i s grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom, nizozemskim premijerom Markom Rutteom, albanskim premijerom Edijem Ramom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.

Predsjednik Vlade danas će na forumu sudjelovati u dvije rasprave, na neformalnom okupljanju svjetskih lidera na temu “Stvaranje zajedničke budućnosti u podijeljenom svijetu”, što je i moto ovogodišnjeg okupljanja, te u raspravi “Prozor mogućnosti za Europu”, koju će moderirati predsjednik Svjetskog gospodarskog foruma Børge Brende i na kojoj će, osim političkih čelnika, sudjelovati predstavnici velikih tvrtki.

Također, danas su predviđeni sastanci predsjednika Vlade s predstavnicima poslovnog svijeta – Mattom Brittinom, operativnim predsjednikom Googlea za Europu, Bliski istok i Afriku, Christophom Franzom, predsjednikom švicarske zdravstvene korporacije F.Hoffmann – La Roche AG, predsjednicom i glavnom izvršnom direktoricom tvrtke Booking.com Gillian Tans, te Feritom F. Sahenkom, predsjednikom turske Dogus grupe.

Svjetski gospodarski forum neprofitna je organizacija osnovana 1971. sa sjedištem u Ženevi. Godišnji sastanak foruma održava se u Davosu gdje se okupljaju vodeći svjetski poslovni ljudi, političari, intelektualci i novinari. Na forumu koji raspravlja o svjetskim problemima ove će godine prisustvovati više od 3.000 sudionika, stoji u priopćenju Vlade.

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI