Nije Plenković premijer, nego predsjednik Vlade! Psihološki testovi se moraju uvesti političarima!

Nije Plenković premijer, nego predsjednik Vlade! Psihološki testovi se moraju uvesti političarima!

Dr. Herman Vukušić, poznati hrvatski psihijatar koji se posebno zalaže za domoljubne vrijednosti i brigu o hrvatskim braniteljima izjavio je ključnu misao koju parafraziram: „Političare bi trebalo provesti kroz psihološko testiranje, jer ako za svaki ozbiljan i odgovoran posao treba liječničko uvjerenje, to treba i za političare.“ Prvo bi trebalo testirati kandidate za EU parlament.

Još je ključno, ako zastupaju hrvatski narod, barem se tako predstavljaju iako izborni zakon za EU parlament omogućuje i šire, da govore isključivo hrvatskim jezikom.

Na primjer, nije Andrej Plenković premijer, nego predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Nije Goran Jandroković predsjednik parlamenta, nego Hrvatskoga sabora. Stoga bi bilo dobro da saborski zastupnici, a i ministri u izvršnoj vlasti nauče imena hrvatskih institucija i to na hrvatskome jeziku.

Jezik je osnovna odrednica jednoga naroda, a ako je hrvatski jezik bio među četiri priznata jezika u srednjem vijeku, dakle kao liturgijski jezik – zašto ga se danas uništava kojekakvim anglizmima. Nije potrebno iživljavati se na hrvatskome narodu i silovati hrvatski jezik!

Dakle, dva testiranja, psihološko i jezično!

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI