19/01/2022

Totalno HR

Drugačiji pogled

Nije Plenković premijer, nego predsjednik Vlade! Psihološki testovi se moraju uvesti političarima!

Dr. Herman Vukušić, poznati hrvatski psihijatar koji se posebno zalaže za domoljubne vrijednosti i brigu o hrvatskim braniteljima izjavio je ključnu misao koju parafraziram: „Političare bi trebalo provesti kroz psihološko testiranje, jer ako za svaki ozbiljan i odgovoran posao treba liječničko uvjerenje, to treba i za političare.“ Prvo bi trebalo testirati kandidate za EU parlament.

Još je ključno, ako zastupaju hrvatski narod, barem se tako predstavljaju iako izborni zakon za EU parlament omogućuje i šire, da govore isključivo hrvatskim jezikom.

Na primjer, nije Andrej Plenković premijer, nego predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Nije Goran Jandroković predsjednik parlamenta, nego Hrvatskoga sabora. Stoga bi bilo dobro da saborski zastupnici, a i ministri u izvršnoj vlasti nauče imena hrvatskih institucija i to na hrvatskome jeziku.

Jezik je osnovna odrednica jednoga naroda, a ako je hrvatski jezik bio među četiri priznata jezika u srednjem vijeku, dakle kao liturgijski jezik – zašto ga se danas uništava kojekakvim anglizmima. Nije potrebno iživljavati se na hrvatskome narodu i silovati hrvatski jezik!

Dakle, dva testiranja, psihološko i jezično!

Autor/Totalno.hr/Foto/Božidar Bebek