Predsjednik Vlade RH Plenković s potpredsjednikom EK Katainenom i povjerenicima Mimicom i Kingom

Predsjednik Vlade RH Plenković s potpredsjednikom EK Katainenom i povjerenicima Mimicom i Kingom

Premijer Andrej Plenković razgovarao je u petak o brojnim temama vezanim uz budućnost Europske unije s potpredsjednikom Europske komisije za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost Jyrkijem Katainenom, te povjerenicima EK za međunarodnu suradnju i razvoj te za sigurnosnu uniju Nevenom Mimicom i Julianom Kingom.

Razgovarali su o brojnim temama vezanim uz budućnost Europske unije, osobito o prioritetima u sljedećem Višegodišnjem financijskom okviru te o provedbi projekata, apsorpciji fondova i njihovoj učinkovitosti. U tom je kontekstu premijer Plenković govorio o planovima za jačanje hrvatskog gospodarstva te predstavio prioritete iz Nacionalnog programa reformi, kaže se u priopćenju.

Bilo je riječi i o napretku Stalne strukturirane suradnje u području obrane i sigurnosti (PESCO), kojoj se Hrvatska pridružila zajedno s još 24 države članice, a Plenković je istaknuo kako je to jedan od primjera kojim Hrvatska šalje snažnu poruku da želi biti među onim članicama koje žele dublju integraciju. U tom je kontekstu bilo riječi i o pitanju migracija.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar financija Zdravko Marić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Autor/H/B.B./Foto/Vlada RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI