Predsjednik Vlade Plenković primio logoraše srpskih logora, osnovat će povjerenstvo za pravnu pomoć

Predsjednik Vlade Plenković primio logoraše srpskih logora, osnovat će povjerenstvo za pravnu pomoć

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u utorak predstavnike Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) s kojima je dogovorio osnivanje posebnog povjerenstva za pružanje pravne i stručne pomoći bivšim logorašima.

“Razgovaralo se o inicijativi HDLSKL-a oko podnošenja pojedinačnih tužbi hrvatskih državljana, koji su bili zatočenici srpskih koncentracijskih logora tijekom Domovinskog rata, protiv Republike Srbije pred sudovima u Srbiji i Hrvatskoj, radi obeštećenja odnosno naknade nematerijalne štete prouzročene zatočenjem”, navodi se u priopćenju iz Vlade.

Dogovoreno je da će se s nadležnim ministarstvima, osobito pravosuđa i branitelja, nastaviti konzultacije o potpori u pružanju pravne i stručne pomoći logorašima. Također će se osnovati posebno povjerenstvo za pružanje pravne i stručne pomoći bivšim zatvorenicima.

Plenković je istaknuo kako je Vlada svjesna važnosti problema hrvatskih branitelja, stradalnika i njihovih obitelji. Vlada i nadležna ministarstva nastavit će podupirati rad HDLSKL-a, koji već godinama ustraje u pronalaženju rješenja za probleme bivših zatočenika.

Osim Plenkovića, na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik HDLSKL-a Danijel Rehak. (Hina)

Foto: PRESS VLADA RH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI