Predsjednik Vlade Plenković: Ima više imena za povjerenika za Agrokor

Predsjednik Vlade Plenković: Ima više imena za povjerenika za Agrokor

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak nije želio konkretno odgovoriti ima li ime za novog povjerenika za Agrokor kratko poručivši kako ih ima više.

“Ima, ima ih više”, rekao je Plenković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan ima li ime novog povjerenika za Agrokor. Na pitanje kakav je kandidat za povjerenika odgovorio je: “Najbolji.”

Nakon sjednice je bio jednako neodređen, tvrdeći da na današnjim sastancima ni svojim koalicijskim partnerima ni vjerovnicima nije otkrio ime kandidata.

– Dobit ćete imena, rekao je na brojne upite novinara, inzistirajući da će novi povjerenik biti kompetentna osoba koja će se brzo uhvatiti u koštac s procesima u Agrokoru.

Kazao je da su u tijeku završne provjere, što uključuje i potencijalne sukobe interesa, nakon kojih će se izaći u javnost s konkretnim imenom.

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić vjeruje da će premijer Plenković do srijede “zatvoriti priču oko Agrokora” i da će se ime novog povjerenika za Agrokor znati prije sjednice Vlade u četvrtak.

“Vjerujem da će to biti prije gotovo”, kazao je Bačić novinarima upitan hoće li se morati čekati do četvrtka i sjednice Vlade da se sazna njegovo ime.

Smatra da je svima u interesu da dođe do nagodbe i da se zadovolje vjerovnici i dobavljači. “Vjerujem da će novi povjerenik i ekipa koja će to preuzeti do potpisivanja nagodbe voditi računa o zajedničkom interesu – da se stabilizira Agrokor u svrhu stabilizacije gospodarstva u Hrvatskoj”, istaknuo je.

Upitan o poziciji potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, odgovorio je da je ona “potpredsjednica Vlade”.

Ministar uprave Lovro Kuščević je rekao da novi povjerenik za Agrokor mora do kraja odraditi dobro započet posao, sačuvati sva radna mjesta i stabilizirati gospodarstvo. “To mora biti hrabar, dobar stručnjak, pošten i častan čovjek koji će ovaj važan posao dovesti do kraja. Vjerujem da u RH ima takvih ljudi”, rekao je Kuščević.

Komentirajući najave novog zahtjeva za opozivom Martine Dalić rekao je da će to biti još jedan “pucanj u prazno oporbe”.

Smatra da će se u srpnju konačno moći reći da je “saga o Agrokoru” iza nas, da su sačuvana radna mjesta i gospodarstvo nije propalo. Upitan što s ministricom Martinom Dalić ako do toga ne dođe, rekao je da će se “drugačije razgovarati”.

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković novinarima je rekao da će se, osim o Agrokoru, na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća razgovarati i o predstojećoj saborskoj sjednici i bit će predstavljen financijski izvještaj koji pokazuje, istaknuo je, da je HDZ u plusu.

Autor/H/B.B./Foto/HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI