Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao Sandri Perković na osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao Sandri Perković na osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku Sandri Perković u povodu osvajanja zlatne medalje u bacanju diska na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

“Bravo, draga Sandra! Srdačno čestitam na osvajanju pete uzastopne zlatne medalje na europskim prvenstvima”, stoji u čestitci.

Sretni i ponosni, ističe predsjednik Vlade, gledali smo Vas kako novom pobjedom potvrđujete svoje mjesto na samom vrhu europske i svjetske atletike.

U ime Vlade i osobno još jednom Vam čestitam na fantastičnom uspjehu i želim Vam puno sjajnih pobjeda, poručio je premijer Andrej Plenković.

Peti puta, nakon što je u Berlinu bacila 67,62 metra. Postala je prva u povijesti Kraljice sportova, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini. Naklon do poda za “kraljicu”. Ali, nije išlo lagano. Štoviše, nakon četvrte serije bila je tek treća sa za nju slabim hicem ispod 60 metara. U trećoj seriji bacila je 59,97 metara i do pete serije gledala u leđa njemačkom tandemu Nadine Muller (63,0) i Claudine Vita (61,23). Dva pokušaja ispod 60 metara i dva diska koja su završila u zaštitnoj mreži. Nije izgledalo sjajno, a onda je Sandra izvukla ono najbolje iz sebe i disk je poletio na “njezine daljine”, toliko izvan dosega konkurencije.

Njemice su dotad prijetile, Muller je čak bacila rezultat sezone, i nadale su se da će pred svojim gledateljima zapapriti nedodirljivoj Sandri koja je u Berlin stigla kao dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja te četverostruka europska prvakinja disk koji je najdalje letio do 71,41 metara. Nije išlo, Sandra se naljutila na vrijeme i pozdravila konkurenciju ušavši u atletsku povijest.

Autor/Hina/B.B./Foto/HOO

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI