21/01/2022

Totalno HR

Drugačiji pogled

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao Sandri Perković na osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku Sandri Perković u povodu osvajanja zlatne medalje u bacanju diska na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

“Bravo, draga Sandra! Srdačno čestitam na osvajanju pete uzastopne zlatne medalje na europskim prvenstvima”, stoji u čestitci.

Sretni i ponosni, ističe predsjednik Vlade, gledali smo Vas kako novom pobjedom potvrđujete svoje mjesto na samom vrhu europske i svjetske atletike.

U ime Vlade i osobno još jednom Vam čestitam na fantastičnom uspjehu i želim Vam puno sjajnih pobjeda, poručio je premijer Andrej Plenković.

Peti puta, nakon što je u Berlinu bacila 67,62 metra. Postala je prva u povijesti Kraljice sportova, računajući i mušku i žensku konkurenciju, s pet naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini. Naklon do poda za “kraljicu”. Ali, nije išlo lagano. Štoviše, nakon četvrte serije bila je tek treća sa za nju slabim hicem ispod 60 metara. U trećoj seriji bacila je 59,97 metara i do pete serije gledala u leđa njemačkom tandemu Nadine Muller (63,0) i Claudine Vita (61,23). Dva pokušaja ispod 60 metara i dva diska koja su završila u zaštitnoj mreži. Nije izgledalo sjajno, a onda je Sandra izvukla ono najbolje iz sebe i disk je poletio na “njezine daljine”, toliko izvan dosega konkurencije.

Njemice su dotad prijetile, Muller je čak bacila rezultat sezone, i nadale su se da će pred svojim gledateljima zapapriti nedodirljivoj Sandri koja je u Berlin stigla kao dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja te četverostruka europska prvakinja disk koji je najdalje letio do 71,41 metara. Nije išlo, Sandra se naljutila na vrijeme i pozdravila konkurenciju ušavši u atletsku povijest.

Autor/Hina/B.B./Foto/HOO