Predsjednik Vlade RH Plenković uputio sućut obitelji novinarke Tatjane Krajač

Predsjednik Vlade RH Plenković uputio sućut obitelji novinarke Tatjane Krajač

Predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković uputio je u nedjelju sućut obitelji novinarke Nove TV, Tatjane Krajač koja je preminula u 40. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

U povodu preranoga odlaska naše cijenjene novinarke, gospođe Tatjane Krajač, primite u ime Vlade i moje osobno, izraze iskrene sućuti i poštovanja.

“Predana političkome novinarstvu, od rada na Plavom radiju, svoj je novinarski pečat dala kao reporterka i dnevna urednica informativnog programa Nove TV usredotočivši se na praćenje unutarnje politike, rada državnih institucija i političkih stranaka. Hrvatska će je pamtiti po vrsnim profesionalnim izvješćima iz hrvatskoga političkog života, kojima je dala značajan doprinos radijskom i televizijskom novinarstvu”, stoji u premijerovoj sućuti.

Urednica i reporterka informativnog programa Nove TV, Tatjana Krajač preminula je u 40. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

“S velikom tugom opraštamo se od Tatjane koja će ostati upamćena kao vrsna novinarka i iznimna kolegica i suradnica”, objavila je u nedjelju Nova TV.

Tatjana je rođena 28. ožujka 1979. Tijekom studija na Fakultetu političkih znanosti, počinje raditi na Radio Studentu gdje ju je privuklo političko novinarstvo u kojem je provela polovicu života. Novinarsku karijeru od 1999. godine gradi na Plavom radiju, gdje je osim dnevnog novinarstva sudjelovala u kreiranju tjedne emisije Rikverc i dnevnog pregleda tiska – Skener.

Dio tima Nove TV postala je 2003., a tijekom 15 godina rada u informativnom programu specijalizirala se za praćenje unutarnje politike: rada Vlade, Sabora, predsjednika i političkih stranaka. Sudjelovala je u uređivanju Dnevnika te mnogim važnim projektima Nove TV. Od 2000. godine, odradila je sve predsjedničke, parlamentarne, europske i lokalne izbore, a kao jedini novinar iz Hrvatske pratila je dio američke predsjedničke utrke te prvu predsjedničku debatu Obame i McCaina u Denveru. Kao reporter, pratila je hrvatski put u Europsku uniju od vremena prije pregovora pa do punopravnog članstva, a o putu prema Europi izvještavala i u Hrvatskoj i usporedno u europskom parlamentu i parlamentima drugih zemalja članica.

2017. godine sudjelovala je u kreiranju uspješne rubrike Dnevnika Nove TV (NE)FORMALNO koju je uređivala i vodila s kolegom Mislavom Bagom.

Autor/H/B.B./Foto/Dnevnik.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI