Predsjednik Vlade Plenković i ministar Krstičević izrazili sućut u povodu smrti generala Petra Stipetića

Predsjednik Vlade Plenković i ministar Krstičević izrazili sućut u povodu smrti generala Petra Stipetića

Sućut obitelji preminulog bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, stožernog generala Petra Stipetića, izrazili su u srijedu premijer Andrej Plenković te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

“Poštovana obitelji, sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Petra Stipetića. General pobjedničke Hrvatske vojske, dobitnik najviših državnih odličja: Spomenice Domovinskog rata, Reda Nikole Šubića Zrinskog, Reda bana Josipa Jelačića, Reda hrvatskog pletera, Reda kneza Domagoja s ogrlicom i Velereda kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom te medalja Oluja i Bljesak, zadužio nas je svojim nesebičnim sudjelovanjem u obrani Republike Hrvatske”, navodi premijer Plenković.

Pamtit ćemo ga, dodaje, po dužnostima koje je obavljao tijekom tog povijesnog razdoblja, posebice po zapovijedanju Sektorom Sjever tijekom akcije Oluja, njegov nemjerljiv doprinos u oslobađanju Domovine i golemi autoritet kojim je zaslužio poštovanje svojih suboraca.

“U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno”, stoji u premijerovu izrazu sućuti.

Najdublju sućut obitelji Stipetić je u ime djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Hrvatske vojske te u svoje osobno izrazio Krstičević. “S bolom u srcu primio sam vijest o preranom odlasku generala Stipetića, koji je dao nemjerljiv doprinos u stvaranju i razvoju Hrvatske vojske, tijekom i nakon Domovinskog rata”, ističe ministar.

“U ovom teškom trenutku suosjećamo s vama, s tugom i sjetom prisjećamo se našeg generala, velikog čovjeka i zapovjednika. Iako ne postoje riječi kojima bih mogao ublažiti vašu bol, znajte da smo uz Vas”, poručuje u izrazu sućuti.

Sućut obitelji Stipetić je u svoje i ime svih pripadnika Oružanih snaga izrazio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov.

“Posebni ljudi, a naš general je to uistinu bio, živjet će u našim srcima i kada više nisu pored nas – zato Vam želim da se s ponosom i radošću sjećate ljubavi i nezaboravnih trenutaka s dragim Petrom. Znajte da u ovim teškim trenucima niste sami. Uz izraze najdublje sućuti, u mislima sam s Vama”, stoji u sućuti generala Šundova.

Autor/H/B.B./Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI