Američki predsjednik Trump odobrio 8,3 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa

Američki predsjednik Trump odobrio 8,3 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa

Američki predsjednik Donald J.Trump u petak je potpisao prijedlog zakona kojim se odobrava 8,3 milijarde dolara za borbu protiv koronavirusa.

Preko 3 milijarde dolara dodjeljuje se za istraživanje i razvoj cjepiva, testova za koronavirus i unaprjeđenje liječenja, 2,2 milijarde namijenjene su javnom zdravstvu za prevenciju, bolju pripremljenost i odgovor na koronavirus, a 1,25 milijardi dolara za pomoć međunarodnim naporima u borbi protiv koronavirusa.

Trump je planirao potpisati taj prijedlog zakona tijekom posjeta Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u Atlanti, rekao je potpredsjednik Mike Pence. Međutim, Bijela kuća je priopćila u petak da je posjet otkazan jer se predsjednik “ne želi miješati u misiju CDC-a”.

Senat je u četvrtak dao zeleno svjetlo prijedlogu zakona uz obrazloženje da bi brzo širenje epidemije moglo ugroziti svakodnevni život u Sjedinjenim Državama.

Do sada je u SAD-u umrlo 14 osoba od koronavirusa, prema podacima američkog javnozdravstvenog sustava, dok su zaražene 233 osobe, piše Hina.

President Donald Trump signed an emergency supplemental spending bill Friday to aid the US’s response to the novel coronavirus outbreak.

The spending package will make available $8.3 billion in federal assistance to government health officials and to support research and development of a vaccine. Trump initially sought only $2 billion to fight the virus, but Congress quadrupling that amount in its version of the bill.

“We’ve signed the 8.3 billion,” Trump told reporters Friday. “I asked for two and a half and I got 8.3 and I’ll take it”, piše američki portal The Verge.

Autor/ Totalno.hr/ Photo by Win McNamee/Getty Images

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI