Predsjednik Milanović primio generala NATO-a Lanatu

Predsjednik Milanović primio generala NATO-a Lanatu

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je zapovjednika Savezničkog zapovjedništva NATO-a za transformaciju generala zbora Andréa Lanatu, priopćio je predsjednikov ured.

General Lanata izvijestio je predsjednika Milanovića o glavnim aktivnostima Savezničkog zapovjedništva za transformaciju, te je ukazano na važnost redovitih konzultacija s državama članicama NATO.

Na sastanku je bilo riječi o pripremama za nadolazeći sastanak na vrhu NATO, posebno u kontekstu aktualnih tema na dnevnom redu Saveza. Sugovornici su razmijenili mišljenja o široj dinamici koja utječe na proces odlučivanja unutar NATO-a. Posebno su razmotrene perspektive daljnjeg razvoja suradnje između NATO i EU.

Uz generala zbora Andréa Lanatu, na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su izvršni časnik pri NATO ACT brigadir Olivier Celo i politički savjetnik pri NATO ACT Julien Deruffe.

Uz Predsjednika Republike Hrvatske bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj, savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić i zapovjednik Hrvatskog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Michael Križanec.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI