Predsjednik Milanović građanima čestitao Uskrs: “neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti”

Predsjednik Milanović građanima čestitao Uskrs: “neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti”

Predsjednik Republike Zoran Milanović čestitao je Uskrs građanima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru te je zaželio da nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti.

“Najveći kršćanski blagdan, Uskrs, vjernici i ove godine dočekuju izloženi izazovu koji je pred sve nas, ne samo u Hrvatskoj nego u cijelom svijetu, postavila pandemija i s njom povezane prijetnje koje ugrožavaju prije svega zdravstvenu, socijalnu i društvenu sigurnost i mir naših građanki i građana.

U teškim i izazovnim vremenima blagdan Uskrsa treba nas podsjetiti na najvažnija vjerska, ali i na opća svjetovna načela – dobrotu, zajedništvo i ljubav prema bližnjima, a svim kršćanskim vjernicima treba učvrstiti vjeru i nadu u pobjedu svjetla i novi početak. Uskršnji su blagdani vjernicima oduvijek i vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, vrijeme propitkivanja svojih djela i postupaka.

Prepoznajmo i prihvatimo načela dobrote, zajedništva i ljubavi kao univerzalni način življenja i put u bolje sutra, neka nas najveći kršćanski blagdan potakne na jačanje vrijednosti međusobne solidarnosti, posebno prema našim sugrađankama i sugrađanima kojima je u ovom izazovnom vremenu potrebna pomoć. Želim vam mirne blagdanske dane ispunjene radošću, provedite ih sretno u krugu obitelji i prijatelja.

Svima vama u Hrvatskoj i izvan Domovine koji najveći kršćanski blagdan slavite prema gregorijanskom kalendaru želim sretan i blagoslovljen Uskrs”, poručio je u čestitki predsjednik Republike Zoran Milanović.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI