Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji se nalazi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku je potvrđeno da su odnosi između Hrvatske i Srbije važni ne samo za obostrane interese, već i za odnose, sigurnost i suradnju u jugoistočnoj Europi. Za poboljšanje odnosa na svim razinama potrebno je voditi kontinuiran dijalog, posebno o otvorenim pitanjima, a prije svega o pitanjima nestalih, položaju manjina, pitanju granica i pravosudnoj suradnji. Na sastanku je izražena spremnost za intenziviranjem bilateralnih odnosa, na područjima od zajedničkog interesa.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posebno je izdvojio važnost međuparlamentarne suradnje te je u tom smislu najavljena mogućnost razmjene posjeta odbora za europske poslove i skupina prijateljstva, kao i spremnost Hrvatskoga sabora u prijenosu iskustava iz pretpristupnog procesa.

Predsjednik Republike Srbije Vučić istaknuo je da će ubrzo predsjednica Narodne skupštine Srbije uputiti poziv predsjedniku Hrvatskoga sabora za posjet Srbiji, što je predsjednik Sabora Jandroković prihvatio. Sugovornici su razgovarali i o gospodarskoj suradnji, situaciji u jugoistočnoj Europi, s naglaskom na pitanja sigurnosti i
migracija, a razmijenjena su mišljenja i o Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI