Predsjednik Sabora Jandroković čestitao Međunarodni dan žena

Predsjednik Sabora Jandroković čestitao Međunarodni dan žena

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je, na početku saborskog zasjedanja, čestitao svim zastupnicama i svim hrvatskim građankama Međunarodni dan žena, poručivši kako se i danas i svakog dana iznova treba prisjećati i odati počast svim ženama koje su se, ustrajnim društvenim zauzimanjem i političkom hrabrošću, izborile za svoja politička, gospodarska i socijalna prava.

Važno je, kaže, svaki dan iznova se prisjećati i odati počast svim ženama koje su se svojim ustrajnim društvenim zauzimanjem i političkom hrabrošću izborile za svoja politička, gospodarska i socijalna prava.

Ta borba se nastavlja i danas, jer potpuna ravnopravnost još nije postignuta. Upravo zato Međunarodni dan žena mora biti podsjetnik na sve ono što su žene do sad postigle, ali i poticaj za daljnje osnaživanje njihovog položaja u društvu, bez predrasuda i diskriminacija – rekao je Jandroković.

Poručio je da se još učinkovitije kao društvo moramo zauzimati za suzbijanje podređenog položaja žena u obitelji, ali i sprječavanja i zajedničku borbu protiv svakog oblika nasilja i zlostavljena.

Naša zajednička odgovornost da i nadalje gradimo i promičemo tolerantno i ravnopravno hrvatsko društvo, zaključio je predsjednik Sabora.

Izvor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI