Predsjednik Sabora Jandroković na festivalu u Krapini

Predsjednik Sabora Jandroković na festivalu u Krapini

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković posjeto je u petak navečer Krapinu tradicionalnu manifestaciju „Tjedan kajkavske kulture“ gdje je bio na retrospektivnom koncertu „Popevke zanavek“ 53. Festivala kajkavskih popevki.

Prije koncerta novinarima je rekao da mu je omiljena popevka “Suza za zagorske brege” dok je za samu manifestaciju rekao da obilježava hrvatsku festivalsku tradiciju.

Danas sam ovdje na festivalu Kajkavske popevke koji se održava 53. put. Radi se o nečemu što je već tradicija, jedan od festivala koji obilježava hrvatsku festivalsku tradiciju. Čestitam svima koji su ga organizirali i Gradu Krapini, i Županiji, svim entuzijastima, volonterima koji sudjeluju u ovom velikom projektu, ponosan sam i sretan što sam ovdje, izjavio je uoči početka retrospektivnog koncerta.

Prije koncerta, u društvu župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, obišao je Zagorski gospodarski zbor. Tom je prilikom istaknuo kako je ovaj kraj poznat po tradiciji obrtništva, zanatstva i po tome da se u Zagorju puno proizvodi i izvozi.

“U ovoj županiji se više izvozi nego što se uvozi tako da vidim dosta optimizma. Vidim ljude koji vlastitom kreativnošću, organizacijom, kadrovima, mogu konkurirati na europskom i svjetskom tržištu, zaključio je Jandroković te dodao da ljudi u Zagorju zaslužuju svaku potporu države i lokalnih jedinica vlasti. (Hina)

Foto/Hrvatski Sabor

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI