Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković: VRO “Bljesak” je slomila kralježnicu Velike Srbije

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković: VRO “Bljesak” je slomila kralježnicu Velike Srbije

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković predvodio je izaslanstvo Hrvatskoga sabora i položio vijenac povodom obilježavanja 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Bljesak” 1. svibnja 2021. u Okučanima rekavši, kako je to bila jedna od najvažnijih operacija koja je slomila kralježnicu projektu Velike Srbije.

“U ime Hrvatskoga sabora, s velikim ponosom, velikom čašću, došao sam iskazati poštovanje hrvatskim herojima, vojnicima i policajcima koji su izveli jednu od najvažnijih operacija Domovinskog rata – “Bljesak”, kojom su slomili kralježnicu projektu Velike Srbije i pokazali agresoru što će se dogoditi nekoliko mjeseci kasnije u briljantnoj vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja'”, rekao je predsjednik Jandroković nakon odavanja počasti u povodu 26. obilježavanja Vojno-redarstvene operacije “Bljesak”.

Dodao je kako poštovanje iskazuje prema svima koji su sudjelovali u operaciji “Bljesak”, a posebnu zahvalnost onima koji su dali svoj život za hrvatsku slobodu, hrvatsku demokraciju i za sve što su učinili da danas živimo u miru i slobodi.

Na novinarsko pitanje ostaju li ovakve obljetnice ‘u sjeni sukoba predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića’, predsjednik Jandroković poručio je kako na današnji dan ne želi komentirati podjele, već iskazati poštovanje onima koji su zaslužni za ono što danas imamo.

“Danas je dan kada svi moramo biti zajedno i iskazati zahvalnost hrvatskim braniteljima i onima koji su nas doveli do slobode, prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu i svima onima koji su sudjelovali u ovim bitnim, presudnim trenutcima hrvatske povijesti”, naglasio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Foto: Press Ured Predsjednika Sabora

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI