Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primio dobitnike nagrade “Ponos Hrvatske”

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković primio dobitnike nagrade “Ponos Hrvatske”

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u četvrtak dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, poštenje i dobrotu “Ponos Hrvatske”, čestitao im, zahvalio za ono što su učinili te poručio kako njihovi životi imaju itekako smisla jer šalju poruku da se može i bolje i drugačije.

“Nema veće vrline od ljubavi i pomoći prema drugom čovjeku. U javnom prostoru na žalost dominiraju druge banalne, loše ili glamurozne teme, a zaboravljaju se prave vrline. Stoga se danas poklanjamo vama koji ste to zaslužili”, poručio im je predsjednik Sabora.

31.01.2019., Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic primio je dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, postenje i dobrotu Ponos Hrvatske.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL


Udruga Ponos Hrvatske tijekom godine prikuplja priče o potencijalnim kandidatima za dodjelu te nagrade čiji je utemeljitelj ’24 sata’. To je priznanje onima koji svojim djelima pokazuju ljudskost, inspiriraju druge da nešto učine ili su pak primjer drugima bilo da se radi o spašavanju života, dobroti, humanosti ili hrabrosti. Nagrade herojima za 2018. bit će uručene sutra navečer na prigodnoj svečanosti.

31.01.2019., Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic primio je dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, postenje i dobrotu Ponos Hrvatske. Photo: Igor Kralj/PIXSELL


Među dobitnicima su braća Danijel i Boris Bursać, treneri taekwondoa i juda za djecu s posebnim potrebama, ronioci koji su spasili nasip na Uni i borili se s poplavama – Nikica Spudić, Marin Božičević i Romano Mužak, hrabra žena koja je oboljela od multiple skleroze, a školovala se za pilates trenericu i sada trenira žene oboljele od iste bolesti Kristina Zrinka Kožul.

Nagradu će dobiti i Vladimir i Marina Hoblaj te Ankica i Rade Bulić koji su usvojili i udomili jako puno djece, policajac koji je trčao maratone, kako bi pomogao prikupiti novac za pomoć bolesnom dječaku Ivanu Kristijan Srpak, Stjepan Kirasić koji je spasio muškarca i ženu iz gorućeg auta, Vesna Ujević koja pomaže nemoćnima i školuje brojnu djecu u Africi, Zdravko Janč koji
već 50 godina kao volonter sudjeluje u radu Hrvatske lige protiv raka.

31.01.2019., Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandrokovic primio je dobitnike nagrade za humanost, hrabrost, postenje i dobrotu Ponos Hrvatske. Photo: Igor Kralj/PIXSELL


Nagrađena je i Mira Čuvdić, učiteljica koja je sama osmislila razne materijale za pomoć djeci u učenju, a uz to je omogućila dvjema djevojčicama iz Hrvatske (koje su otišle u Afriku) da online prate nastavu prema njezinim materijalima, Ante Bonacin, vozač autobusa koji je prilikom jednog incidenta izbacio sve putnike, jer su nasrnuli u autobus i nisu pustili invalida u kolicima da uđe prvi.

Nagrade će dobiti i ronioci koji su spašavali surfere iz podivljalog mora Matej Barhanović i Matej Lisičar, zatim dobrovoljni darivatelj krvi koji ju je dao čak 150 puta Petar Rac te Valentina Koprivnjak, teta u vrtiću koja u slobodno vrijeme pomaže siromašnima.

31.01.2019., Zagreb – Dobitnici nagrade za humanost, hrabrost, postenje i dobrotu Ponos Hrvatske na prijemu kod predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovica.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL


Nagrađen je i vatrogasac koji je iz olujnog mora spašavao neodgovorne kupače nakon novogodišnje noći Dino Škamo te Čarolija darivanja – Facebook grupa u kojoj su Mirta, Katarina, Tereza i Silvia koje su osmislile stranicu na kojoj objavljuju želje djece koja se nalaze u raznim domovima. (Hina)

Foto/Igor Kralj/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI