Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Kustić: “Dalić je s dvije medalje zaslužio novi ugovor”

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Kustić: “Dalić je s dvije medalje zaslužio novi ugovor”

Iz Dugopolja se u Dnevnik Nove TV javio Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Budući da se razgovor vodio u Dugopolju, gdje reprezentacija ovih dana trenira, nezaobilazno je bilo pitanje o stanju poljudskog travnjaka.

Nedavno je Kustić finiširao pregovore s izbornikom Zlatkom Dalićem o novom ugovoru. Dalić je potpisao do ljeta 2026., odnosno do Svjetskog prvenstva koje se tada igra, a evo što je o tome rekao Kustić.

“Razgovarao sam sa svojim Izvršnim odborom i oni su mi dali jednoglasnu podršku da pričam sa Zlatkom i dogovorim se s njim neovisno o tome kakve je ponude imao. S ove dvije medalje u Rusiji i Katru zaslužio je ugovor.”

Posljednjih dana puno se priča o povratku Torcide na utakmice reprezentacija. Godinama ih nije bilo na reprezentativnim utakmicama, ali nedavno se zakotrljala priča da će se sada vratiti. Što Kustić kaže na njihov povratak?

“Reprezentacija je ta koja ujedinjuje naciju, uveseljava naciju. Svojim rezultatima su napravili to da im damo podršku, od svih nas, za sve ovo što rade. Veseli nas najava povratka Torcide, nadam se da će i druge skupine, Bad Blue Boysi, Armada i svi ostali, također.”

Vraća li se Torcida na inicijativu HNS-a, upitao je Antonijević Kustića.

“Ja sam dobio informaciju, vidio sam i poruku koja kruži. Čuo sam i razgovore, bilo je nekih razgovora između njih samih. Savez nije imao neki službeni sastanak, ali vjerojatno postoje neke stvari koje smo radili i prije i koje ćemo raditi ubuduće da ljudi to prepoznaju. Radimo u interesu hrvatskog nogometa.”

Može li povratak Torcide biti prekretnica i u odnosima između Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza?

“Ja sam i kad sam postao direktor, pa poslije i predsjednik, rekao da želim raditi u interesu hrvatskog nogometa. Kritika i ukazivanje na nešto što nije dobro apsolutno su dobrodošli.”

Na koncu, Kustić je prokomentirao i Luku Modrića i njegovu budućnost u reprezentaciji.

“Pričamo mi puno, ali ja njega ne doživljavam kroz njegove godine, nego kroz njegove igre, koje su na najvišem nivou. Dokle god bude htio, on će biti s nama i dati svoj doprinos rezultatima reprezentacije.”

https://gol.dnevnik.hr/clanak/rubrika/hrvatska-reprezentacija/marijan-kustic-za-dnevnik-nove-tv-o-novom-ugovoru-dalicu-povratku-torcide-i-modricu—772950.html

Izvor/ Dnevnik.hr/ GOL.hr/ Foto: Screenshot/ Nova TV

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI