Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Mikulić posjetio učenike Gornjogradske gimnazije te zaželio uspješnu pedagošku i školsku godinu

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Mikulić posjetio učenike Gornjogradske gimnazije te zaželio uspješnu pedagošku i školsku godinu

U povodu početka nove školske godine predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić posjetio je u ponedjeljak, 3. rujna 2018. učenike Gornjogradske gimnazije te zaželio uspješnu pedagošku i školsku godinu, kako njima, tako i svim pedagoškim djelatnicima te svi sudionicima odgojno-obrazovnog procesa.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba u pratnji ravnatelja škole Nenada Polondaka razgledao je školu i pohvalio suradnju koju su ostvarili u procesu upoznavanja učenika s vrijednošću angažmana u lokalnoj i regionalnoj samoupravi:

“Kada sam prošle godine preuzeo drugi mandat predsjednika Skupštine, kao prioritet sam postavio da Gradsku skupštinu Grada Zagreba otvorimo javnosti, Zagrepčanima, a pogotovo mladima.

Želim da ovu dobru suradnju s Gornjogradskom gimnazijom nastavimo, ali pozivam i druge osnovne i srednje škole da dođu posjetiti drugi parlament Republike Hrvatske, da upoznaju Staru gradsku vijećnicu. Mladi, nažalost, nisu previše zainteresirani za funkcioniranje lokalne zajednice i zato držim da je važno da imamo otvorena vrata i da ih potičemo da se upoznaju s radom gradskih zastupnika”, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Mikulić.

Gornjogradska gimnazija jedna je od najstarijih škola u Hrvatskoj, broji preko 600 učenika, a nalazi se u neposrednom okruženju zakonodavne i izvršne vlasti, istaknuo je ravnatelj Nenad Polondak:

“Naša škola nudi brojne izborne predmete i trudimo se da izađemo iz okvira klasičnog obrazovanja nastojeći ga proširiti, stoga posebno zahvaljujem predsjedniku Gradske skupštine koji je to prepoznao i omogućio da naši učenici u sklopu predmeta Politika i gospodarstvo iz prve ruke uče o funkcioniranju Grada i Gradske skupštine”, kazao je Polondak.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI