Američki predsjednik Trump odlučio imenovati glasnogovornicu State Departmenta Heather Nauert novom veleposlanicom pri UN-u

Američki predsjednik Trump odlučio imenovati glasnogovornicu State Departmenta Heather Nauert novom veleposlanicom pri UN-u

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je imenovati glasnogovornicu State Departmenta Heather Nauert novom veleposlanicom Sjedinjenih Država pri Ujedinjenim narodima, prenose u četvrtak mediji pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Trumpovu odluku prva je obznanila agencija Bloomberg pozivajući se na više izvora, dok televizija Fox News prenosi da će američki predsjednik svoju odluku objaviti u petak ujutro na Twitteru.

Bijela kuća i State Department zasad nisu potvrdili tu vijest.

Dosadašnja američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley najavila je u listopadu svoj odlazak s te dužnosti, koju je obnašala godinu i pol dana.

Nauert, bivša voditeljica i novinarka televizije Fox News, nema prethodno političko niti zakonodavno iskustvo. Postala je glasnogovornica State Departmenta u travnju 2017. a, ranije ove godine imenovana je obnašateljicom dužnosti podtajnice za javnu diplomaciju i odnose s javnošću.

Njezino imenovanje morat će potvrditi i američki Senat.

ABC News je u studenome izvijestio da je Nauert taj posao ponuđen, ali nije bilo otkriveno da li je ponudu i prihvatila. (Hina)

Foto/Trump-twitter

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI