Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavo Miljavac u Novom danu na N1: “Ministar Medved se stvarno bori za branitelje”

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavo Miljavac u Novom danu na N1: “Ministar Medved se stvarno bori za branitelje”

Predsjednik Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) Pavao Miljavac, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gostovao je u emisiji Novi dan na N1 televiziji.

“UNPROFOR je naredio da probudimo predsjednika u tri sata ujutro i da prekidamo akciju jer ćemo dobiti sankciju. Nitko se to nije usudio probuditi predsjednika. “Ja sam rekao da se neće ništa promijeniti, imate fortifikacije, obaviješteni ste dobit ćete i pismeno”, komentirao je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Miljavac početak akcije.

Miljavac je Komentirao i protokol, kaže da tvrđava ima strašno simboličko značenje, gore je dignuta zastava i oslobađanje Knina je navijestilo oslobađanje područja RH.

Podsjeća da je postojao plan Z4 koji je bio nepovoljan za Hrvatsku, ali ga je Martić odbio. Kaže da je i Milošević upozorio Martića da će biti napadnut, no da je on podcijenio snagu Hrvatske.

Pavao Miljavac je komentirao učestale izraze nezadovoljstva na proslavama Oluja. “Nitko nije protiv same Oluje, no to je prilika kada dođe cijeli državni vrh, a tu su i pojedinci koji nisu zadovoljni razvojem države, pa se koristi prilika da se izrazi nezadovoljstvo”, kaže umirovljeni general koji smatra da se Oluja ne bi za to trebala koristiti.

Osvrnuo se i na ministra Medveda i kaže da minsitarstvo ulaže veliki trud pogotovo u vezi PTSP-a. I on je, dodaje, bio skeptičan da se neka trauma može pojaviti nakon 25 godina, ali da je bio na sastancima gdje su ga stručnjaci upoznali s tim da postoji takva mogućnost. Vjeruje da će ministarstvo biti rigorozno prilikom utvrđivanja PTSP-a nakon toliko godina.

“Veliko je poboljšanje, ministar se stvarno bori za branitelje”, kaže Miljavac.

Komentirajući kritike iz Srbije na Oluju, kaže da oko toga nikada nećemo imati isto stajalište, ali da se u Srbiji trebaju upitati koliko su oni pridonijeli tom ratu. Shvaća da su se Srbi na ovom području osjećali ugroženima, ali da se sve zahuktalo uz pomoć Beograda. Iz Srbije je dolazila pomoć pobunjenim Srbima, kaže Martić i dodaje da niti jedna operacija nije skroz besprijekorna.

Smatra da će dosta vremena proći prije nego tenzije padnu i da treba paziti što se govori te da ne treba koristiti huškačku retoriku.

Izvor/N1-Hrvatska/Foto/screenshot

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI