Predsjednik IDS-a Miletić: Odluka Europske komisije izvrsna vijest za Uljanik i brodogradnju u RH

Predsjednik IDS-a Miletić: Odluka Europske komisije izvrsna vijest za Uljanik i brodogradnju u RH

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u ponedjeljak je iz Bruxellesa izrazio zadovoljstvo što je Europska komisija odobrila državno jamstvo pulskom brodogradilištu Uljanik, ističući kako je to izvrsna vijest prije svega za sve radnike Uljanika, ali i za čitavu brodogradnju u Hrvatskoj.

“S druge strane, ovo je tek prvi korak u procesu sanacije i spašavanja Uljanika. Zato pozivam sve koji su uključeni u taj proces da odmah danas nastave s razgovorima i planiranjem sljedećih koraka koji će dovesti do pronalaženja dugoročnog i održivog rješenja”, navodi Miletić u priopćenju.

Ističe kako vjeruje u Uljanik, njegove radnike i proizvodnju te je siguran da će u narednim mjesecima znati opravdati dano povjerenje. Napominje kako je Uljanik u svojoj 162 godine dugoj uspješnoj povijesti pokazao da može biti jedan od pokretača razvoja, ne samo Pule i Istre, već i cijelog hrvatskog gospodarstva.

“Želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom procesu – Uljaniku, lokalnoj i regionalnoj samoupravi te Vladi RH koja je promptno reagirala. Ostajemo u Bruxellesu i nastavljamo razgovore s predstavnicima europskih institucija. Vjerujemo u snagu Uljanika”, zaključuje Miletić.

Europska komisija u ponedjeljak je odobrila potporu za sanaciju Uljanika.

“Europska komisija zaključila je da je plan Republike Hrvatske da brodogradilištu Uljanik izda državno jamstvo za zajam od 96 milijuna eura u skladu s pravilima EU-a o državnim potporama. Zahvaljujući toj mjeri Uljanik će moći pokriti hitne potrebe za likvidnošću za vrijeme izrade plana restrukturiranja, uz ograničeno narušavanje tržišnog natjecanja”, priopćila je Komisija.

Autor/H/B.B./Foto/Istarski.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI