Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro: Mi smo opcija promjena u Hrvatskoj

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro: Mi smo opcija promjena u Hrvatskoj

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u srijedu je poručio biračima da je njihova politička opcija ona koja može napraviti promjene u Hrvatskoj, a da ostale opcije jamče stabilnost korupcije, nepotizma, klijentelizma i sveg onog što resi vlast u zadnjih 20 godina.

“Najvažnije je prenijeti glasačima poruku da smo mi ti koji mogu napraviti promjenu, a da svi ovi skupa garantiraju stabilnost korupcije, nepotizma, klijentelizma i sveg onog što resi vlast u zadnjih 20 godina”, rekao je Škoro u izjavi novinarima nakon što je s kandidatima Domovinskog pokreta u 1. izbornoj jedinici prošetao centrom Zagreba.

Ponovio je svoju tvrdnju da je prema njihovim kandidatima bilo kontakata s ponudama iz najjačih konkurentskih političkih opcija, no nije htio reći o kojim se kandidatima radi, potvrdivši tek da nije riječ o njihovom kandidatu Hrvoju Zekanoviću.

“Dokazi će izaći na vidjelo. Ne bih volio ovime loviti jeftine političke bodove. Samo sam iskoristio pravo kao kandidat za Sabor i predsjednik jedne političke opcije da to iznesem kao činjenicu i obavijestim javnost, a i te koji to čine da smo toga svjesni. Ne bih išao dalje jer nisam kao oni. Samo bih rekao da je to vrh ledenog brijega u odnosu na ono što se sve događa u pozadini ovih izbora. Im tu i puno gorih stvari”, poručio je.

Upitan postoje li uvjeti koje očekuju da im relativni pobjednik ispuni za potporu u formiranju parlamentarne većine, Škoro je odgovorio kako najprije treba vidjeti koliko će mandata Domovinski pokret osvojiti. “To će nas učiniti relevantnima i onima koji će biti kompetentan partner. Sve do tada su tlapnje”, rekao je.

Opovrgnuo je pisanje medija koji navode tko bi od članova Domovinskog pokreta biti ministar, ako dođu u situaciju da budu dio vlasti.

“Nikada nitko o tome ni jednu riječ nije prozborio. To može biti samo nečija tlapnja. To je jedan od načina da se Domovinski pokret prikaže u svjetlu ljudi koji su lovci na fotelje i funkcije. To definitivno nije tako i odlučno to odbacujem. Sa mnom o tome nitko nije razgovarao, a ja sam najkompetentnija osoba kad je u pitanju bilo što vezano uz Domovinski pokret”, rekao je.

Upitan je li on spreman biti premijer, odgovorio je kako je spreman podnijeti svoj dio odgovornosti u politici.

“Nisam bahat čovjek kao neki, i mislim da bi se odgovor na to pitanje mogao tako protumačiti, ali, čim stojim ovdje pred vama i u politici sam… spreman sam podnijeti svoj dio odgovornosti i napraviti ću to iz jednostavnog razloga jer ovo radim zato što svoje volim. Ne radim to zbog toga da bih se negdje smjestio. Ako se ne realiziram u politici imam se gdje vratiti”, naglasio je.

Vezano uz ustavnost predstojećih parlamentarnih izbora rekao je kako mu se čini da su izbori “pomalo upitni” jer na to upozoravaju i ustavnopravni stručnjaci.

Od vrhunskih ustavnopravnih stručnjaka stižu poruke kako bi nakon izbora, ako se nekome ospori pravo da glasuje zbog toga što je imao 37,3 temperaturu, taj mogao podnijeti tužbu i da bi sud ipak morao reći da u Ustavu ne piše koliku temperaturu moraš imati, nego piše da možeš birati i možeš biti biran, istaknuo je Škoro.

Ocijenio je pritom i da se “puno njih u Hrvatskoj trudi obeshrabriti ljude da izađu na izbore” i da ti rezoniraju na način “mi smo u sustavu i treba obeshrabriti one koji u njemu nisu”.

Škoro je obišao središte Zagreba koje je jako stradalo u potresu u ožujku i upozorio kako zakon o obnovi nije donesen prije parlamentarnih izbora “zbog želje Andreja Plenkovića da produži još jedan mandat i uz podršku Davora Bernardića kojem je jako važno da što prije, valjda misli, dođe na vlast”.

“A pitom nismo riješili puno toga što bi bio prioritet, a jedan od njih je zakon o obnovi potresom pogođenog područja”, upozorio je Škoro. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI