Predsjednik Sabora Jandroković primio austrijskog predsjednika Van der Bellena

Predsjednik Sabora Jandroković primio austrijskog predsjednika Van der Bellena

Predsjednik Hrvatskoga sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i savezni predsjednik Republike Austrije Alexander Van der Bellen koji je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, potvrdili su u utorak tradicionalno prijateljske i intenzivne odnose između dviju zemalja, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Hrvatska i Austrija imaju odlične bilateralne odnose, tradicionalno prijateljske i vrlo intenzivne, a dvije zemlje izvrsno surađuju u mnogim područjima na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, istaknuli su sugovornici.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i austrijski predsjednik Van der Bellen suglasili su se da je gospodarska suradnja dviju zemalja vrlo dobra te su pozdravili današnje održavanje hrvatsko-austrijskog gospodarskog foruma.

Isto tako, Jandroković i Van der Bellen naglasili su važnost partnerskih i savezničkih odnosa dviju zemalja u okviru Europske unije te istaknuli važnost zaštite temeljnih vrijednosti na kojima počiva EU. Razmijenjena su i mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi, Europskoj uniji, kao i na globalnom planu.

Predsjednik Sabora Jandroković uputio je poziv predsjedniku austrijskog parlamenta Wolfgangu Sobotki da službeno posjeti Hrvatsku.

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI