Predsjednik Vlade Andrej Plenković s austrijskim predsjednikom Van der Bellenom o migracijama i zaštiti granica

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s austrijskim predsjednikom Van der Bellenom o migracijama i zaštiti granica

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i šef HDZ-a Andrej Plenković rekao je u utorak austrijskom predsjedniku Alexanderu Van der Bellenu da Hrvatska ulaže velike napore u borbi protiv ilegalnih migracija i u zaštiti vanjske granice, ponovivši da bi se Zagreb 2019. želio priključiti šengenskom prostoru. Plenković je naglasio da dvije zemlje imaju izvrsne političke i gospodarske odnose, a Austrija je drugi najveći investitor u Hrvatsku, priopćeno je iz Ureda predsjednika Vlade RH.

Govoreći o suradnji dviju zemalja u okviru Europske unije, predsjednik Van der Bellen se osvrnuo na prioritete austrijskog predsjedanja Vijećem EU-a te sprječavanje ilegalnih migracija, kao i na najnovije događaje u zemljama jugoistočne Europe i važnost stabilnosti regije.

Založili su se za veću trgovinsku razmjenu i bolju gospodarsku suradnju Hrvatske i Austrije, osobito u području energetike.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je kazao kako je cilj Hrvatske ulazak u Schengenski prostor 2019. godine. Istaknuo je i napore koje Hrvatska ulaže u borbi protiv ilegalnih migracija i zaštiti vanjske granice EU-a.

Upoznao je austrijskog predsjednika s glavnim gospodarskim prioritetima Vlade i nastavak pozitivnih gospodarskih trendova, strukturnih reformi, fiskalna konsolidacija i daljnje smanjenje javnog duga te poticanje investicija. U tom kontekstu, Plenković je govorio i o planovima Hrvatske za ispunjavanje preduvjeta za pristupanje Eurozoni.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI