NE DA NA PREDSJEDNICU – Rojs: “Kolinda će pobijediti, ja vam jamčim životom”

NE DA NA PREDSJEDNICU – Rojs: “Kolinda će pobijediti, ja vam jamčim životom”

Umirovljeni general Hrvatske vojske Ljubo Ćesić Rojs komentirao je stanje u HDZ-u i kandidate za predsjednika Republike Hrvatske, tu je, ipak naklonjen prvoj hrvatskoj predsjednici, Kolindi Grabar-Kitarović, te ne priznaje konkurente poput pjevača Miroslava Škore ili pak bivšeg sudca Trgovačkog suda u Zagrebu Mislava Kolakušića.

„Sve ostalo ne priznam..ma kakav Kolakušić?…. Imamo samo predsjednicu Kolindu i ona će pobijediti, ja vam jamčim svojim životom, zato što mi je vratila osmijeh na lice nakon što sam 15 godina patio imajući na čelu hrvatske države dvojicu veleizdajnika. Poslije njih, dobili smo državotvornu predsjednicu, koja je onog najvećeg zločinca u povijesti hrvatskog naroda, Tita, sklonila s Pantovčaka. Mene je dobila 300 posto! Škoro je dobar pjevač, moj prijatelj i dobar čovjek, ali kada budu Kolindini skupovi, on tamo može ići samo pjevati”, rekao je general Ljubo Ćesić Rojs, za portal Dnevno.hr.

‘Smijenio bih pola Plenkovićevih suradnika’

“Za mene je HDZ svetinja. Ja sam više puta izjavljivao da se HDZ počeo urušavati nakon 2004. godine. Uvijek sam glasovao za HDZ. Moja obitelj, nas jedno 20, morali su uslikati kako su glasovali za HDZ. Poslao sam to predsjedniku Vlade kako smo glasovali da Tuđmanov i Šušukov HDZ”, izjavio je general Ljubo Ćesić Rojs za N1 televiziju.

“Ja moram priznati da moram podržati Andreja Plenkovića. Pola suradnika oko njega – ja bih to smijenio, zatvorio. Svog prvog zamjenika Milijana Brkića ili mu se mora ispričati ili ga smijeniti. Brkić je ušao u HDZ 2010. i kaže da predstavlja Hercegovce i Hrvate iz Bih. Ne predstavlja on nikoga. Nema desne i lijeve struje HDZ-a. Ima HDZ i program HDZ-a”.

“Ne možete vi kao zamjenik predsjednika stranke baviti se i proguravati ruski i srpski lobi u Hrvatskoj. Ne možete govoriti da govorite Hvaljen Isus i Marija, a gledate gdje ćete dovesti ruski plin u Hrvatsku. Mi smo ušli u NATO i Europsku uniju. Vi vraćate Hrvatsku na Balkan, a to je ono protiv čega se predsjednik Franjo Tuđman borio. On ni ne poznaje predsjednika Tuđmana niti ministra Gojka Šuška.”

Na pitanje tko je desna ruka premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića i je li to Vladimir Šeks zvani ” Sova”, general Ćesić -Rojs je odgovorio; “Ma ne, to su mediji. Ja mislim da Plenković nema ni lijeve ni desne ruke. On tu pokušava nešto sam napraviti. On će morati napraviti velike rezove.Gledao sam Plenkovića na posljednjem skupu HDZ-a u Ciboni. Bili su oko njega savjetnici. Oni su bili od početka u HDZ-u, no oni nemaju djela iza sebe”.

Ali, tko da nas vodi? Milijan Brkić? Po čemu bi on bio vođa? Ajde, po čemu? O njemu ne mislim ništa loše, ali ne može on voditi ni dvije junice, a kamoli državu. Dajte, nemojte, molim vas. Ja sam dobar i sa svom tom ekipom – Stierom i Kovačem, ali to je ništa. Nama treba čovjek od imena i prezimena, koji će držati do svog stava. Nama treba vođa, ne trebaju nam kojekakvi žmigavci. Ti ljudi koji se spominju, imali su prilike uključiti se u Domovinski rat, ići na ratište braniti Hrvatsku državu, a oni su slikavali zgrade na Zrinjevcu, zaključio je general Ljubo Ćesić Rojs.

Autor: Totalno.hr/Izvor/N1/dnevno.hr/Foto: Božidar Bebek

 

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI