Uredi predsjednice i premijera proslijedili Dinamovo pismo nadležnim institucijama

Uredi predsjednice i premijera proslijedili Dinamovo pismo nadležnim institucijama

Ured hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ured premijera Andreja Plenkovića potvrdili su u srijedu da su zaprimili pismo uprave GNK Dinamo te ga proslijedili nadležnim institucijama koje će istražiti navode o prijetnjama i pritiscima na Dinamo.

Ured Predsjednice je zaprimio podnesak uprave GNK Dinamo, u kojemu se iznose tvrdnje o prijetnjama i pritiscima na vodstvo GNK Dinamo. Kako se radi o tvrdnjama koje upucuju na protuzakonito postupanje, Ured Predsjednice Republike, bez odlaganja, uputio je zaprimljene podatke na daljnje postupanje nadleznim drzavnim tijelima.

Premijer Andrej Plenković u srijedu je, odgovarajući na novinarska pitanja, potvrdio da je njegov ured zaprimio Dinamovo pismo i nadležne institucije zamolili da “analiziraju o čemu se radi”.

U pismu koje je objavilo nekoliko hrvatskih portala, Dinamo moli premijera da prepozna ozbiljnost mogućih ugroza za njegove djelatnike koje mogu dovesti i do fizičkih napada pa i likvidacija odgovornih ljudi, kako bi određeni pojedinci i skupine “ostvarili svoje ciljeve u nasilnom preuzimanju kluba” te traže da se organizira sastanak na kojem bi čelnici kluba predsjedniku Vlade i njegovim suradnicima prezentirali dodatne činjenice i saznanja kojima raspolažu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI