Ured predsjednice i ove godine organizira Advent na Prekrižju

Ured predsjednice i ove godine organizira Advent na Prekrižju

Tradicionalnoj predblagdanskoj manifestaciji Advent u Zagrebu i ove će se godine pridružiti Ured predsjednice Republike Hrvatske Adventom na Prekrižju, na kojem će biti predstavljeni običaji Hrvatskoga zagorja, a građani će ga moći posjetiti od 1. prosinca svakog petka i subote od 16 do 20 sati.

Želja nam je svake godine posvetiti program jednom dijelu naše domovine, a nakon prošlogodišnjeg Adventa posvećenog slavonskoj blagdanskoj tradiciji, ove godine, u suradnji s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom i Etnografskim muzejom, predstavit će se običaji Hrvatskoga zagorja. Tako će Vila Prekrižje i dvorište oko vile biti ukrašeni motivima Hrvatskog zagorja, a glavni motiv bit će drvene igračke. Posluživat će se čaj i tradicionalno zagorsko jelo zlevanka.

U svim terminima glazbenim programom nastupit će ansambl Strauss. Osim toga, petkom su predviđeni folklorni nastupi HKUD-a “Prigorec” iz Markuševca, HSPD-a “Sljeme” iz Šestina, KUD-a “Prigorski zdenec” iz Vidovca i KUD-a “Laz” iz Laza Bistričkog. Subotama će u glazbenom programu sudjelovati učenici zagrebačkih glazbenih škola, mladi virtuozi i njihovi komorni sastavi, koji pobjeđuju na domaćim i međunarodnim glazbenim natjecanjima.

„Uz toplu dobrodošlicu i glazbeni blagdanski program Adventa na Prekrižju, želja nam je da s ovog zagrebačkog brijega ponesete lijepe uspomene na davne dane tradicijskog iščekivanja Božića kada se u duhovnom miru i obiteljskom raspoloženju zajedništva slavilo došašće ljubavi, svjetla, dobrote i mira, najvažnijih darova života, koji nas usrećuju u dijeljenju s bližnjima“, stoji u pozivu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović građankama i građanima Zagreba i gostima.

Ovogodišnji Advent na Prekrižju predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović svečano će otvoriti u subotu, 1. prosinca 2018., a građani će ga moći posjetiti svaki petak i subotu do Božića, u vremenu od 16 do 20 sati. Ulaz se neće naplaćivati i nije potrebna prethodna najava, ali svi posjetitelji trebaju proći sigurnosni pregled prilikom ulaska u štićeni objekt. (Hina)

Foto/Ured predsjednice RH

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI