Ured predsjednice Republike o odgovornosti ministrice Žalac vozeći bez važeće dozvole: To je pitanje moralne i etičke odgovornosti dužnosnice i građanke

Ured predsjednice Republike o odgovornosti ministrice Žalac vozeći bez važeće dozvole: To je pitanje moralne i etičke odgovornosti dužnosnice i građanke

Na pitanja medija o odgovornosti ministrice Gabrijele Žalac, koja je vozeći bez važeće dozvole sudjelovala u nesreći u subotu u Vinkovcima, Ured predsjednice je odgovorio da je za predsjednicu Republike to pitanje moralne i etičke odgovornosti dužnosnice i građanke.

“Za predsjednicu Republike Hrvatske to je pitanje moralne i etičke odgovornosti dužnosnice i građanke,” ogovorio je Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u nedjelju.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvalu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu, koja je u nesreći zadobila teže ozlijede.

Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo. “Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi”, poručili su iz Banskih dvora iz kojih je potvrđeno da je premijer Andrej Plenković s njom razgovarao telefonom.

Ministrica je nakon posjeta djevojčici u osječkoj bolnici izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti jer je propustila produžiti vozačku dozvolu.

Djevojčica je u subotu poslijepodne uspješno operirana i, rečeno je u osječkoj bolnici, ne bi trebala imati posljedica.

Nakon nesreće u javnosti se raspravlja o tome treba li ministrica podnijeti ostavku. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI