Čestitka Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u povodu Dana neovisnosti 8. listopada

Čestitka Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović u povodu Dana neovisnosti 8. listopada

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputila je čestitku hrvatskim građankama i građanima u zemlji i inozemstvu povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Odlukom Hrvatskoga sabora 8. listopada 1991., nakon dugih stoljeća borbe, konačno i nepozivo, pod odlučnim vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana i zahvaljujući hrabrosti naših branitelja, ostvarili smo povijesnu težnju državne neovisnosti.

Ponosni smo na svoju demokratsku državu, koja je, zahvaljujući brojnim međunarodnim uspjesima naših državljana, danas poznata diljem svijeta. Odgovorna smo članica brojnih međunarodnih organizacija i integracija. Tijekom godina neovisnosti postigli smo sjajne uspjehe na mnogim područjima državnog i društvenog razvoja, ali znamo da imamo sjajne razvojne potencijale i zato želimo još više i bolje. Želimo državu u kojoj će svatko biti cijenjen na temelju svojega rada i doprinosa općemu dobru, u kojoj će naša djeca i mladi imati zajamčenu perspektivu dobrog obrazovanja, zaposlenja i pravedne plaće, a obitelji sve potrebne uvjete za rađanje i odgoj djece. Želimo Hrvatsku u kojoj će biti više domovinskog zajedništva, solidarnosti i međuljudskog uvažavanja.

Imamo povijest koja nas nadahnjuje i budućnost koja nas obvezuje.

U želji da ustrajno ostvarujemo najplemenitije težnje, svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima i državljankama u zemlji i diljem svijeta srdačno čestitam Dan neovisnosti Republike Hrvatske, stoji u čestitki predsjednice Grabar-Kitarović.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI