Obećala svašta, ispunila ništa – Odraz politike predsjednice Grabar-Kitarović: U 4 mjeseca izgubila je 6,17 postotnih bodova, Milanović je na manje od 4 posto

Obećala svašta, ispunila ništa – Odraz politike predsjednice Grabar-Kitarović: U 4 mjeseca izgubila je 6,17 postotnih bodova, Milanović je na manje od 4 posto

Objavljeni su rezultati najnovijeg istraživanja HRejting koji otkrivaju, kad bi se predsjednički izbori održali ovog vikenda prvi krug predsjedničkih izbora, aktualna predsjednica Grabar-Kitarović osvojila bi 28,5% glasova, bivši premijer Zoran Milanović 24,8%, a Miroslav Škoro 18,2%. Stoji u podacima čiji su rezultati ekskluzivno predstavljeni u Dnevniku HTV-a.

Popularnost joj stalno pada i njezine šanse za osvajanje drugog mandata sve su manje.

U samo četiri mjeseca Grabar-Kitarović izgubila je 6,17 posto potpore birača, gotovo isto toliko je napredovao napredovao bivši premijer Zoran Milanović, za 6,27. Između njih dvoje u svibnju je razlika iznosila nešto više od 16% glasova birača, sad je manja od četiri. Napredak je ostvario i Miroslav Škoro, potpora birača za njega veća je za 8,86% glasova. Prednost aktualne predsjednice Grabar-Kitarović u odnosu na Škoru smanjila se s više od 25% glasova birača, na oko 10% i to sve govori nažalost o aktualnoj politici predsjednice Grabar-Kitarović.

Predsjednica Grabar-Kitarović često je kritizirala Vladu a nije znala pomesti ispred svojega praga (Ured predsjednice). Za nju je bilo za očekivati da će napadima na Vladu pridobiti glasove lijevih birača i onih malo više liberalnijih stavova od ondašnjeg HDZ-a koji je vodio Tomislav Karamarko. Ali dogodilo se upravo suprotno. Dijelom ih je izgubila jer birači očito vide pozitivne pomake u radu Vlade i premijera Plenkovića.

Obećavala je Grabar-Kitarović da će “lupiti šakom po stolu” i sazivati sjednice Vlade kako bi se što prije riješila teška situacija u hrvatskom gospodarstvu, kako bi riješili nezaposlenost…od svega toga bilo je veliko NIŠTA!!!…

“Politika pokušavanja sviđanja svima, naravno, uvijek je loša politika”.

No kako su SDP i HDZ stranke unutarnjih sukoba ” svak na svoju stranu ” ajmo vidjeti kako bi to izgledalo:

Birači HDZ-a svoje bi glasove većim dijelom dali Grabar-Kitarović, a tako bi glasovalo njih 74,2 posto. Međutim, 19,6 posto birača HDZ-a ipak bi za svog favorita izabralo Škoru. 0,7 posto odlučilo bi se za  Zorana Milanovića. Među SDP-ovim biračima čak ih je deset posto koji smatraju da bi bolji predsjednik bio jedan od kandidata s desnog spektra, pa bi tako njih 6,2 posto svoj glas dalo Grabar-Kitarović, a 4,4 posto Škori. Milanović dobiva 78,5 posto glasova.

Birači Mosta potporu daju Škori, 38,6 posto. Podjednaki broj glasova 15,8% dali bi Grabar-Kitarović i  Kolakušiću. Deset cijelih pet posto opredijelilo bi se za Dejana Kovača, a 1,8 za Zorana Milanovića.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: screenshot/ HTV

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI