Predsjednica Grabar Kitarović: Ostavka Martine Dalić razborit i odgovoran politički čin

Predsjednica Grabar Kitarović: Ostavka Martine Dalić razborit i odgovoran politički čin

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u ponedjeljak da je ostavka potpredsjednice Vlade Martine Dalić razborit i odgovoran politički čin i izrazila potporu Vladi i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom postupka nagodbe o restrukturiranju Agrokora, priopćeno je iz Ureda predsjednice RH.

“Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne može ovisiti o jednom čovjeku niti smije biti njegov talac. Jedini cilj toga procesa jest stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne gospodarske stabilnosti. To je strateški državni interes”, poručila je Grabar-Kitarović, ocijenivši dosadašnji tijek tog procesa uspješnim.

Istaknula je i da je zadaća nadležnih državnih tijela “utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike”.

“Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa”, poručuju iz Ureda predsjednice.

Autor/HINA/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI